Petrovaradinci traže pregovore sa novosadskom vlašću

Inicijativa građana za bolji Petrovaradin zatražila je razgovor sa novosadskom vlašću povodom zahteva koje su izneli prilikom blokade saobraćaja, najavljujući nove proteste ako ne bude pregovora.

Petrovaradinci traže da se pregovara o problemu teretnog saobraćaja, načinu održavanja manifestacija u podgrađu Tvrđave koje zatvaraju saobraćaj i bine postavljaju do prozora stambenih objekata, kao i o planiranoj lokaciji Centralnog prečistača otpadnih voda. 

Najavili su da će, ukoliko ne dođe do razgovora do 21. januara, nastaviti sa protestima. 

Inicijativa navodi da su u ponedeljak organizovali protest koji je trajao 45 minuta da bi skrenuli pažnju na goruće probleme, a da se, u odsustvu sluha u Mesnoj zajednici "Petrovaradin", obraćaju direktno Gradu Novom Sadu kako bi se poveli razgovori i došlo do zadovoljavajućih rešenja.
 
Pojasnili su da se prvi zahtev odnosi na višegodišnji problem prolaska teretnog saobraćaja, a njihov predlog je da se vremenski ograniči saobraćaj za ova vozila ili da se preusmere iz naselja. Dodaju da su potrebna i druga saobraćajna rešenja, kao što su pasarela i pothodnik, kao i biciklističke staze koje trenutno ne postoje. 
 
U drugom zahtevu traže da se prekine održavanje manifestacija u podgrađu ili na Tvrđavi koje imaju za posledicu zatvaranje podgrađa za saobraćaj. Napominju da razumeju da postoji potreba za održavanjem manifestacija, ali da je zatvaranje saobraćaja neprihvatljivo. Oni traže da se manifestacije prebace u Novi Sad, dok se ne steknu odgovarajući uslovi u podgrađu, što je, po njima, gradnja novog mosta na trasi Fruškogorskog koridora. 
 
Za Centralni prečistač otpadnih voda, u Inicijativi građana za bolji Petrovaradin kažu da su o lokaciji za to postrojenje saznali iz predloga GUP-a, a da nisu uvereni da je dobro da ono bude 250 metara od najbližih kuća u Sadovima i 600 metara od Zlatarićeve ulice.
  • Portir

    07.01.2022 13:20
    Danas je dovoljno da je covek funkcionalno pismen pa da lupeta preko drustvenih mreza.
  • Bojan

    06.01.2022 12:23
    @Klisa Rules
    Pa Klisa samo i postoji zbog Najlona i poligona, da toga nema ne bi ni mosta prema vama bilo.
  • MonteDushano

    05.01.2022 13:40
    Otišli Nemci, došli Sremci. :) Tako su nekad pričali Bačvani. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti