Povećanje broja obolelih u kovid bolnici na Mišeluku

Posle više nedelja smanjenja i stagnacije broja obolelih u kovid bolnici na Mišeluku, ove nedelje ponovo dolazi do povećanja broja pacijenata.
Povećanje broja obolelih u kovid bolnici na Mišeluku
Foto: 021.rs

U ovoj zdrastvenoj ustanovi u sredu se lečilo 158 pacijenta, što je za osam više nego dan ranije.

Takođe, povećao se i broj obolelih na respiratoru i sada ih je 19, dok ih je u utorak bilo 16.

Napominjemo da ovi podaci ne daju potpunu sliku o stanju u kovid bolnici, jer Klinički centar Vojvodine od početka pandemije, u martu pretprošle godine, ne saopštava koliko pacijenata u jednom bude primljeno, a koliko otpušteno, kao ni to koliko građana umre.
 
Kovid bolnica na Mišeluku, koja prima sve pacijenta iz Vojvodine, ima ukupno 616 kreveta, a na vrhuncu prethodnog talasa u njoj se lečili i do 550 pacijenata, dok je između 40 i 50 osoba bilo na mehaničkoj ventilaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.