Pogačar: U subotu blokada auto-puta u Novom Sadu

Novosadski aktivista Miran Pogačar saopštio je da će u subotu, 8. januara, biti protestna blokada auto-puta.
Pogačar: U subotu blokada auto-puta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Razlog za novi protest je nastavak iskazivanja nezadovoljstva zbog projekta Jadar i Rio Tinta.

"Prvi put u istoriji Novi Sad u subotu blokira auto-put. Narodu ne možete ništa", poručio je Pogačar na Tviteru, pominjujući u tvitu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Ubrzo je poziv stigao i na Fejsbuku.
 
 
Novosađani su u ponedeljak poslednji put protestovali na ulicama. Tada je na sat vremena blokiran saobraćaj kod Futoške pijace, a usledila je protestna šetnja.
 
Iako se pominjao odlazak u Gornje Nedeljice za vikend, ta opcija je sve manje moguća. 
 
Nakon poslednje blokade reagovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, poručivši da su "Novosađani opet bili taoci grupice nasilnih i histeričnih kvazi ekologa koji su protivustavno blokirali saobraćaj na najprometnijim gradskim saobraćajnicama".
 
Protesti su nastavljeni nakon najave najviših državnih funkcionera da projekat Jadar ne može da bude obustavljen, te da je Srbija ugovorno i finansijski obavezana prema kompaniji Rio Tinto.
  • Mima

    08.01.2022 01:26
    Kakvi
    Protesti protiv RT, to je samo paravan.
    I nema veze što je vođa protesta neki Pogačar, važno da se demonstrira protiv vlasti, Čedica u najavi a ni dobaciti do Čede.
    Šta će biti posle, ma koga to briga, isto ko 05.10 kad se Sloba rušio. Smešno, viđeno, providno.
  • Bujke

    07.01.2022 21:39
    Namćor
    Narode moj zaoleme više za sve. Rio tinto, ustav, izbore, Novi Sad na vodi, za botove, Vučića, koronu, paljenje guma, fabriku guma, Krkana Dodika, Galens, frušku goru, Šarića,Jovanicu, blokade, bivšu opozicije odjebite svi ostavite nas da mirno živimo barem za božićne praznike
  • Goxy

    07.01.2022 11:39
    Na kojoj blokadi ce biti Srdjan Djokovic..? Zna li se nesto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti