U Novom Sadu dnevno deset puta više pozitivnih na kovid nego pre dočeka Nove godine

U Kovid ambulanti u Novom Sadu i dalje se beleži veliki rast broja novozaraženih, pa je tako u sredu bilo više pozitivnih nego skoro cele prošle nedelje.
U Novom Sadu dnevno deset puta više pozitivnih na kovid nego pre dočeka Nove godine
Foto: 021.rs
Za 021.rs u Domu zdravlja kažu da su u sredu pregledali nešto manje od 800 pacijenata, da je testirano 600 ljudi od kojih je njih 300 bilo pozitivno.

Koliki je ovo rast broja zaraženih dovoljno govori podatak da je utorak bilo 159 pozitivnih, u ponedeljak njih 50, a cele prošle nedelje, pre dočeka Nove godine, dnevno je bilo od 20 do 30 pozitivnih na kovid.

U Domu zdravlja "Novi Sad" navode da su već povećali broj ekipa koje rade sa pacijentima i dodaju da će Kovid ambulanta na Novom naselju redovno raditi i tokom Božića, od 7 do 22 časa. 
 
Procena je da neće doći do smanjenja broja pacijenata, jer anamneza pokazuje da se većina zarazila tokom proslava u proteklom periodu. Većina obolelih su mlađe dobi i uglavnom se radi o lakšim slučajevima, tako da se sumnja, jer nema potvrde, da se radi o širenju omikron verzije virusa. 
 
Podsetimo i da podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine pokazuju enorman porast broja obolelih u Novom Sadu u protekla tri dana, jer je sa oko 80 do 90 novoobolelih koliko ih je  dnevno bilo pre Dočeka, prema poslednjim podacima, u utorak taj broj skočio na 480 novih slučajeva.
 
Rast broja obolelih se beleži i u Kovid bolnici na Mišeluku posle više nedelja smanjenja broja pacijenata. Tako ih je danas 170, dok ih je dan ranije bilo 12 manje. Na respiratorima je 17 kovid pacijenata, dvoje manje nego juče.
 
Napominjemo da ovi podaci ne daju potpunu sliku o stanju u Kovid bolnici, jer Klinički centar Vojvodine od početka pandemije, u martu pretprošle godine, ne saopštava koliko pacijenata u jednom bude primljeno, a koliko otpušteno, kao ni to koliko građana umre.
 
Kovid bolnica na Mišeluku, koja prima sve pacijenta iz Vojvodine, ima ukupno 616 kreveta, a na vrhuncu prethodnog talasa u njoj se lečilo i do 550 pacijenata, dok je između 40 i 50 osoba bilo na mehaničkoj ventilaciji.
  • mm

    06.01.2022 12:54
    ok
    opet evo organizujte docek ..ma briga drzavu vazn je hleba i igara
  • 002211

    06.01.2022 12:30
    A svi koji idu u kafane, nikad ne dobiju koronu. :) Pivo je zdravo, jer ima alkohola, što čisti organizam i drži imunitet. :) Pijte nekad pivo, nemojte se stideti.
  • Zovem se Stevo

    06.01.2022 12:26
    Inače
    Znači ipak su AVAKSI pobedili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti