VIDEO, FOTO: Završena blokada izlaza na auto-put u Novom Sadu, Ani Brnabić se ne veruje na reč

Nešto više od stotinak građana okončalo je blokadu izlaza na auto-put kod Novog Sada, u znak protesta protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto i projekta "Jadar".
VIDEO, FOTO: Završena blokada izlaza na auto-put u Novom Sadu, Ani Brnabić se ne veruje na reč
Foto: 021.rs

Protest je protekao bez većih incidenata, iako je bilo nekoliko vozača koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog blokade. Nasuprot tome, građani su propustili nekoliko vozila u kojima su se nalazila deca. 

Jednočasovna blokada počela je u 13 časova, a za razliku od prethodnih nedelja, kada su bili blokirani mostovi i gradske saobraćajnice, protivnici projekta "Jadar" su ovog puta blokirali izlaz na auto-put. 

Odziv je bio nešto manji nego prethodnih nedelja, a kako je javio reporter 021.rs sa lica mesta, kolona se u oba smera protezala na nekoliko stotina metara. 
 
 
Na protestu nisu bile pristune policijske snage u uniformi.
 
Po rečima jednog od organizatora protesta Mirana Pogačara, sat vremena blokade auto-puta je poruka vlastima da će građani izaći na protest zbog Rio Tinta i Generalnog urbanističkog plana Novog Sada. 
 
 
On se osvrnuo i na izjavu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je poručila da je Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa Rio Tintom, rekavši da se njoj neće verovatni na reč, kao i da to nikada ne bi izjavila da nema blokada u Srbiji.
 
  • Misso

    10.01.2022 18:11
    Ovce
    Ovce imaju vunu pa im nije ni hladno ,al, su malobrojne ,ostale su samo one ,kojima je obećano ,novo (ne) radno mjesto !!!!!
  • Mico

    10.01.2022 12:08
    Gradjanin vs dedovina
    Tako je, bolje je biti gradjanin nego seljak(ne seljacina).

    Uzmes svoju dedovinu i prodas unistiteljima, da bi se u grad doselio. Bolje je i lepse u gradu, ne moras da ustanes u 5 ujutro, nemoras nista ceo dan da radis, hrana se magicno pojavi na stolu, itd. Klasican gradski zivot, zivi se od vazduha, a ne od posla.

    Svima vama Jadranima se djedovi u grobu okrecu.
  • Dragan

    10.01.2022 09:37
    Zuta gospodo draga
    Kad je bio policiski cas vikali ste da nije po ustavu i da niko nema pravo da vam uskracuje pravo na slobodno kretanje ? A zasto sad vi to radite i krsite ? Da ovo ima ikakve veze sa litijumom i iskopavanjem pa uredu ali ovo je cista politika i nema veze sa ekologijom. Sto neizadje bivsa vlas i izjasni se jesu oni to potpisali ili ne NESMEJU !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti