Vučević o blokadi auto-puta: Kolika budala treba da budete da se time hvalite?

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević oglasio se povodom današnje blokade prilaza auto-putu kod Novog Sada, u znak protesta protiv multinacionalne kompanije Rio Tinto u Srbiji.
Vučević o blokadi auto-puta: Kolika budala treba da budete da se time hvalite?
Foto: 021.rs

On je poručio da je "nekoliko kvazi ekologa danas ugrozilo bezbednost učesnika u saobraćaju na međunarodnom putu", te da su "fizički napadali ne samo naše građane, već i strance koji su u tranzitu kroz Srbiju". 

"I ja nemam problem da ih nazovem pravim imenom i da kažem da je to jedna grupica bahatih, sebičnih i neodgovornih pojedinaca. I znam da se sa tim ne bi složili, već da bi ih mnogo gorim imenima nazvali oni kojima su danas 'presekli put', koje su nasilno sprečili da normalno funkcionišu, koje su satima maltretirali ne dajući im da prođu autoputem", naveo je Vučević na društvenim mrežama.

Reporter 021.rs sa lica mesta naveo je da bilo nekoliko situacija u kojima su građani iskazivali nezadovoljstvo zbog blokade auto-puta, ali da nije bilo fizičkih napada. 
 
On je upitao i "koliko treba da budete budala, pa da se hvalite i slavite to što se prvi put u istoriji blokirali auto-put kod Novog Sada?"
 
"Građani treba da znaju da ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za blokadu auto-puta. To je protivustavno i protivzakonito. I ako je neko danas toliko bahat i bezobrazan da ne poštuje ni jedan od najvećih praznika i spreman da svesno krši i zakon i Ustav tako što će blokirati puteve i maltretirati građane, pitanje je na šta je tek sutra spreman? Valjda da uzima pravdu u svoje ruke i da presuđuje nekome na osnovu laži koje širi?! A notorna laž je da je vlast SNS - a dovela Rio Tinto u Srbiju! Ova vlast im ništa nije ni obećala, niti je šta za njih uradila", poručio je Vučević. 
 
Po njegovim rečima, "lažni ekolozi" žele da namame građane na ulicu, a u pitanju su "isti oni koji ih pre deceniju ništa nisu pitali, već su samo od njih otimali", dodajući da su oni doveli Rio Tinto u Srbiju. On je apelovao na građane da budu mirni i strpljivi, te da "na nasilje i provokacije ne odgovaraju nasiljem". 

Komentari 125

  • Bbb

    12.01.2022 13:52
    Www
    Kolika budala treba biti da su ti drugovi Boske Bocara Barac???
  • 002211

    12.01.2022 10:21
    Hahah..
    Ko nam kaže?! :)
  • @lošMi

    12.01.2022 00:20
    Miloše, ti li si...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti