Novosadska inspekcija: Više od 130 prijava u vezi sa obeležavanjem Badnjeg dana, reagovali smo

Uprava za inspekcijske poslove tokom 5. i 6. januara primila je više od 130 prijava, koje su se mahom odnosile na odlaganje i paljenje drva na javnim površinama radi obeležavanja Badnjeg dana.
Novosadska inspekcija: Više od 130 prijava u vezi sa obeležavanjem Badnjeg dana, reagovali smo
Foto: 021.rs

Kako je saopšteno iz Gradske uprave za inspekcijske poslove, shodno raspoloživim ljudskim resursima postupali su po prijavama i preduzimali su sve mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti. 

"Između navedenih prijava, postupili smo i po prijavi koja se odnosila na lokaciju na Sentandrejskom putu u Novom Sadu. Tom prilikom je reagovala i Komunalna inspekcija i Komunalna milicija. U navedenom slučaju, prilikom izlaska na lice mesta, zatekli smo nekoliko lica koja su pripremila gomilu drva i raznog drugog materijala radi paljenja istog za Badnje veče. S obzirom na to da gomilanje drva i raznog materijala predstavlja prekršaj u skladu sa članom 82. stav 1. tačka 2. Odluke o uređenju Grada Novog Sada, protiv lica kojem smo utvrdili indetitet biće izdat prekršajni nalog", navode u Gradskoj upravi.

Kako dodaju, Sektor Komunalne inspekcije naknadno je izvršio, u jutarnjim satima, obilazak svih lokacijama nakon badnjeg dana, na području Novog Sada, gde su utvrđene manje količine ostatak pepela.
 
"Kasnijim obilaskom lokacija, utvrđeno je da su i ostaci pepela skroz uklonjeni sa površine javne namene, od strane lica kome je i naloženo da to učini", zaključuje se u saopštenju.
 
Ove godine bilo je mnogo reakcija u vezi sa običajem paljenjem badnjaka na Badnji dan, koji je u pojedinim delovima grada protekao tako što su bile pripremljene lomače, a paljenje su i gume. Ovo se dešava godinama unazad, ali do sada nije bilo burnijih reakcija.
 
Reagovali su i Eko straža i Ekološki front Novi Sad, koji su pojedine slučajeve prijavili inspekciji, tvrdeći da je reakcija nadležnih organa izostala, zbog čega je Eko straža pozvala na okupljanje ispred Gradske uprave za inspekcijske uprave za ponedeljak.
 
Ekolozi nisu zadovoljni reakcijom milicije i inspekcije
 
Nekoliko građana koji su danas došli u Komunalnu miliciju kako bi zatražili objašnjenje zbog čega nije sprečeno paljenje guma i drva na Sentadrejskom putu na Klisi kažu da nisu zadovoljni reakcijom nadležnih koji su podneli samo jednu prekršajnu prijavu.
 
 
Aktivistkinja Eko straže Nina Ciganović za 021.rs kaže da su im nadležni rekli da su podneli prijavu, ali da im nisu objasnili zašto nije sprečeno paljenje guma i drveta i pored više poziva građana.
 
- Nismo zadovoljni time što nam je rekao načelnik i njegovi saradnici jer se na pokušali da se izvuku od odgovornosti i imali su opravdanje za sve. Kao nemaju dovoljno ljudi da izađu na svaki poziv, pa onda da je za paljenje vatre zadužena Uprava za vanredne situacija i tako dalje. Rekli su i da je sve posle očišćeno i da su podneli prijavu, međutim građani su tražili da se spreči paljenje, jer time što je gorelo tih pedesetak ili koliko je bilo već guma, izazvano zagađenje i ugroženo zdravlje stanovnika tok dela grada. - kaže Ciganović. 
 
Ona je dodala i da će nastaviti da prate rad milicije i obračaju im se da reaguju u slučajevima ugrožavanja životne sredine. 
  • Лиманац

    11.01.2022 00:52
    Пијемо сузе друге Србије
    Палићемо бадњак док смо живи!
  • Trt

    10.01.2022 18:58
    @ZEMARA

    Badnje veče se slavi s porodicom, to što su vama životi toliko prazni da i tada morate da se našikate kao svinje, palite i pravite lom je samo vaš problem.
  • Bakis

    10.01.2022 18:51
    Rezultat?
    Prijave?
    Kazne?
    Pa neće valjda svoj na svoga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti