FOTO: Turistička organizacija Novog Sada dobila nove prostorije u centru grada

Nove prostorije Turističke organizacije Novog Sada smeštene su u Poslovnom centru "Apolo", u neposrednoj blizini Gradske kuće.
Prema rečima direktora TONS-a Branislava Kneževića, nakon deset godina, dobili su fantastičan prostor na pravom mestu i spremni dočekuju Evropsku prestonicu kulture kada se očekuje značajan priliv turista. 
Ukupna neto površina poslovnog prostora iznosi 879,70 m2 (P+2 sprata). Zamenjene su kompletne unutrašnje instalacije grejanja, struje i računarske mreže, a postavljeni su novi podovi, plafon, sanitarna oprema, kao i pregradni stakleni zidovi čime su formirane kancelarije.
"Novi prostor je obogaćen novim sadržajima i maksimalno je prilagođen turistima. Ima mnogo reprezentativnih materijala, a sada smo dobili i konferencijsku salu za medijsku promociju i održavanje manjih seminara. Nadamo se da ćemo u godini EPK vratiti nivo turističke posete na onaj iz 2019. godine, a možda bude još i bolje", istakao je Knežević. 
 
Uređenje prostorija za TONS podrazumevalo je i radove na delu fasade Poslovnog centra 'Apolo' koji su izvedeni prema konzervatorskim uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.
 
Nove prostorije obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je rekao da je ponosan što TONS konačno ima svoju kuću, na jednoj adresi.
 
"Čim sam čuo da je kompanija Mekdonalds donela odluku da drugačije funkcioniše, odmah sam inicirao da ovaj prostor dobije Turistička organizacija, jer tako reprezentativnih prostora u vlasništvu Grada više nema u centru. Veoma je bitno da oni budu vidljiviji za turiste. Ovo je super atraktivna lokacija i dosta smo uložili u sređivanje prostorija. Ne može se jeftinom demagogijom pokazati snaga grada, već zaista mora da se investira", rekao je Vučević.
 
Dodaje da je prošla godina u smislu turizma bila bolja od 2020. 
 
"Bilo je 70 odsto više turista i ostvareno je 90 odsto više noćenja, zahvaljujući važnim događajima kao što su Poljoprivredni sajam, Egzit, Sterijino pozorje, Nomus i slični. Za doček Nove godine bili su zauzeti svi smeštajni kapaciteti, nigde nije bilo mesta i to je plus za privredu grada, za sve uslužne delatnosti. Ne radi se samo o direktnim prihodima u gradsku kasu, već o svemu onome što snaži privredu, odnosno nije tema samo boravišna taksa, već sveukupan ambijent u gradu", naglasio je Vučević.
 

Teme

tons
  • НС

    14.01.2022 11:04
    ...
    Ви сте исто пристојни, нема разлога да и ја не будем. За разлику од неких ваших истомишљеника.

    Нећу даље наводити примере употребе ћирилице и латинице, навели сте и ви неке.
    И без обзира што што Устав Србије приписује ћирилицу као службено писмо на неким примерима које сте навели.
    Али гледајући целу слику ћирилица је мање заступљена у односу на латиницу, само морате на то обратити пажњу као и на ваше примере.

    Али ћу коментарисати то да је латиница интернационална.
    Јесте, али не и ова српска у потпуности. Има нека слова која фале из интернационалног а има нека вишка, другачије се изговарају …итд. Па осим енглеског натписа тамо где је информативност сврха и нема неку употребу већу од ћирилице.
    Тако да латиница има само смисла у нашем случају коришћења двоалфабетизма и то у сврху писане комуникације међу припадницима једне те исте језичке зaједнице, а ту спадају и државе у окружењу и они који не знају ћирилицу.
    А свет баш и не мари.

    Да вам објасним и зашто је ћирилица традиционално и традиционалније од латинице. Навешћу вам само познате чињенице, па очекујем и да се сложите.

    Латиница је српска по томе што је настала по узору на Вукову ћирилицу, један глас – једно слово.

    Ћирилица је била доминантно употребно писмо Срба, све до језичког споразума између Срба и Хрвата 1850. године, када је у Србији почела да се користи латиница. А јачањем утицаја Аустроугарске почиње и чешћа употреба латинице код Срба на просторима бивше Аустро-Угарске.
  • @НС

    12.01.2022 11:51
    Mi čuvamo Svoje pismo.
    Oni (neko drugi) čuva Naše pismo.
    Eto, tako treba.

    Jedino gde se mogu s vama saglasiti je kulturno obraćanje, za razliku od vaših istomišljenika ovde.

    Ali očigledno je da ste namerno ili slučajno slepi za pravo stanje stvari.
    Kada šetate gradom, latinični natpisi i brendovi vam bodu oči, a toga ima i u zemljama koje nemaju svoju latinicu.
    Ali ste slepi za to da su mnogi od tih latiničnih natpisa u poslednje vreme prebačeni na ćirilicu.
    Čak i „hotel“ na više mesta piše ćirilicom – potpuno nelogično.
    Nazivi ulica u poslednje vreme su samo na ćirilici. Horizontalna signalizacija „ŠKOLA“ samo na ćirilici, a svrha je da se što veći broj vozača upozori da je škola blizu, ne da se čuva ćirilica, nego dečji životi.
    Putokazi ili su dupli ćirilica+latinica (nepotrebno dupliranje u jeziku koji ima svoju latinicu) ili su Samo na ćirilici.
    Prođite malo Vojvodinom. Jedno je NS, a drugo su mala mesta na čijem ulazu stoji Samo natpis na ćirilici. Ako i ima natpisa na latinici i jezicima nacionalnih zajednica, oni su preškrabani.

    Kratko i jasno, jezik koji ima 2 pisma od kojih je jedno internacionalno, treba da koristi to internacionalno pismo tamo gde je informativnost svrha.

    Ali izgleda ne vredi polemisati s nekim ko ćirilicu naziva tradicionalnim pismom. Koji je tačno kriterijum da nešto bude tradicionalno pismo?
    Da su ga Srbi izmislili? Nisu.
    Jedino ako izmislite kriterijum da upotreba mora biti duža od 200 godina pa da onda latinica eto ne bude tradicionalna.
  • A

    12.01.2022 06:35
    A
    A zatoje mek donalc izasao! A ko je u talu....?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.