Pekinška patka neće svirati kod Norka, uskoro veliki koncert

Čuveni novosadski i jugoslovenski pank bend Pekinška patka neće reprizirati svoj čuveni nastup kod Norka, iz 1979. godine, kako je najavljeno prethodnih dana.

Pojedini mediji objavili su informaciju da će sastav Pekinška patka nastupiti 12. januara, u 13. časova, u okviru programa Evropske prestonice kulture. 

Pekinška patka je održala čuveni nastup u izlogu Robne kuće Nork 27. juna, 1979. godine, u sklopu snimanja muzičke serije "Na svoj način". 

Kako je zapisao Vlada Vrgović u knjizi "Hronika Novog Sada 1070-1990.", Pekinška patka je totalno šokirala zatečene glumce i oduševila veliku grupu srednjoškolaca koja se ubrzo pojavila u robnoj kući.
 
Sreten Kovačević iz Pekinške patke kaže da, izgleda, trag koji je bend ostavio u kulturi i društveno-političkom životu Novog Sada, to što je po sastavu nazvan i ulični prolaz, kao i činjenica da se ime benda pominje u Bid Book-u, nisu bili dovoljni da jedan od prvih poznatijih pank bendova na ovim prostorima bude deo istorijskog momenta za Novi Sad.
 
Ipak, on najavljuje da će Pekinška patka održati veliki koncert uz podršku Exit festivala, te da će na taj način doprineti obeležavanju Evropske prestonice kulture. Datum koncerta biće uskoro objavljen.
  • Mad vacuumcleaner

    12.01.2022 16:16
    Aaaahhhhhh
    Neverovatno za organizatore
    Pekinska patka ispala kao Novak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti