Osnovci u Vojvodini se u ponedeljak vraćaju u klupe, za srednjoškolce kombinovani model

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da će od ponedeljka, 17. januara učenici osnovnih škola u Vojvodini redovno pohađati nastavu.
Osnovci u Vojvodini se u ponedeljak vraćaju u klupe, za srednjoškolce kombinovani model
Foto: 021.rs

Nastava u srednjim školama u Vojvodini biće organizovana po kombinovanom modelu, odnosno srednjoškolci će biti podeljeni u dve grupe koje će naizmenično ići u školu.

Saopšteno je da je nošenje zaštitnih maski obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i sve druge od trenutka kad uđu u školsko dvorište do trenutka kada ga napuste.
Naglašeno je da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene, odnosno pranje i dezinfekcija ruku, i da naročito treba redovno provetravati sve prostorije u kojima borave učenici i zaposleni u školi.
 
Dodaje se da je posebno važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.
 
Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara.
  • Iva

    15.01.2022 19:59
    U skolama ne mogu da se sprovode mere, jer je jako puno osoba na jednom mestu. Moraju da nose u učionici, hodnicima, ali sta je sa odmorom kad užinaju ili ručaju u boravku? Samo to je dovoljno, svaki dan, i eto nenormalnih brojki.
    Sta ce biti, videcemo za nedelju dana. Bojim se, crno nam se pise.
  • Tanja

    15.01.2022 10:16
    Ionako nista ne znaju iz skole sve mora da se nadomesti sa privatnim casovima...deca u skolu idu samo da budu ocenjena pa moze i kombinovano...redovno nikako svi ce se razboleti a maske ne nose i ne postuje se nista to mi roditelji znamo....ovo je politicka odluka briga njih za decu
  • @Mama

    14.01.2022 23:33
    To možda govorite o državama gde đake nešto i nauče u direktnoj nastavi a ne o našem propalom školstvu. Đaci su sve lošiji na Pisa testovima, nastavni kadar uglavnom nezainteresovan za svoj posao i često se kao predavači zapošljavaju ljudi s neodgovarajućim stepenom stručnosti jer su "podobni". Dve ili tri nedelje onlajn neće tu mnogo promeniti, ko želi da uči učiće. Deca već imaju iskustva s online nastavom. S druge strane, zdravstvena zaštita nam je uglavnom nedostupna, obolele nema ko da leči, pratite li cifre zaraženih? Meni je daleko važnija sigurnost a možda i život mog deteta nego što nastava onlajn nije dovoljno kvalitetna. A da smo u iole organizovanoj državi, u potpunosti bih se složila s vašim komentarom. Pozdrav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti