Od Novog Sada do Vranja - dva miliona dinara za sigurne kuće u Srbiji

Borba protiv nasilja nad ženama ne traje samo tokom globalne kampanje "16 dana aktivizma".

Kompanija Mozzart je u ovom periodu za svaki odigran tiket na kome se nalazi barem jedan par sa ženskim timovima, uvećavala fond za pomoć Sigurnim kućama u Srbiji. Ali, širenje poruke "stop nasilju nad ženama" se nastavilo i posle novembra. 

Pogotovo tokom praznika, kada su ustanovama koje zbrinjavaju žrtve širom Srbije uručene vredne donacije iz ove akcije – ukupno dva miliona dinara je prikupljeno od plemenitih listića.

I ovoga puta su zajedno sa Mozzartom u timu zaigrali poznati sportisti, klubovi, reprezentacije... Akciju su, stavljanjem crvene tačke na obraz, podržali odbojkašica Tijana Bošković, a zatim i fudbaleri Zvezde, Radničkog, Napretka, Spartaka, na kraju i odbojkaši Vojvodine i Zvezde u prvenstvenom derbiju. Košarkaši Srbije i Letonije su na kvalifikacioni meč izašli u majicama "Stop violence against woman". 
 
Igrači su za to vreme tipovali na ženski sport i na kraju je fond od dva miliona dinara raspodeljen na četiri Sigurne kuće: u Novom Sadu, Nišu, Vranju i Priboju.
 
Tako je trener OK Vojvodina Slobodan Boškan uručio donaciju predstavnicima ove ustanove, zajedno sa zamenicom predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristinom Karaić, kao i odbornicama novosadskog parlamenta Mirjanom Vasilić, Sanjom Draško i Jelenom Kešelj.
 
"Velika nam je čast i zadovoljstvo sto smo imali prilike da budemo deo ove priče. Ovakve akcije su potrebne čitave godine, a OK Vojvodina se trudi da uvek bude na usluzi onima kojima je pomoć potrebna! Iskrene cestitke Mozzartu na humanitarnom radu i pomoći koju pruža mnogima", naglasio je Boškan.
 
Predstavnici Mozzarta su potom zajedno sa Dušicom Davidović, zamenicom gradonačelnice Niša i poznatim sugrađaninom i voditeljem RTS-a Stefanom Popovićem, posetili Sigurnu kuću u Nišu, koja ima velike planove za ovu godinu.
 
"Ovakve akcije su veoma značajne, jer se šalje poruka da neko misli na žene žrtve nasilja. Mozzart godinama pomaže Sigurne kuće širom Srbije. Donaciju ćemo iskoristiti za uređenje prostora prizemnog dela našeg objekta, za otvaranje savetovališta za decu žrtve nasilja. Cilj nam je da pomognemo svim tim mališanima koji nisu imali srećno i bezbrižno detinjstvo, već su doživeli teške traume. Želimo da radimo sa tom decom i pružimo im terapeutske usluge, kao i savetodavne za roditelje", istakla je Sonja Škekić, direktorka Sigurne kuće.
 
U Novom Sadu i u Nišu, najmlađi štićenici dobili su novogodišnje paketiće, a iz kompanije Mozzart poručuju da će nastaviti kontinuiranu borbu protiv nasilja nad ženama i da će još više podizati svest o ovom globalnom problemu. Uvek u saradnji sa nadležnim institucijama, ustanovama i poznatima.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti