Pitali ste, odgovaramo: Stanari Ilirske nezadovoljni planom preuređenja ulice

Stanari zgrada u Ilirskoj ulici, brojevi 58 i 60, nezadovoljni su usvojenim planom preuređenja njihove ulice.
Pitali ste, odgovaramo: Stanari Ilirske nezadovoljni planom preuređenja ulice
Foto: 021.rs
Kako navode, usvojenim planom predviđena je izgradnja dve kolovozne trake ispred broja 58, kao i propratna infrastruktura bez parking mesta.
Stanari kažu da se time gubi više od 35 parking mesta, koja su stanarima preko potrebna.
"Ukoliko se plan sprovede, više od 35 parking mesta će biti izgubljeno i ljudi će biti prisiljeni da parkiraju na mestima koja nisu za to predviđena, što je nepoželjno iz više aspekata. U pitanju je mala ulica koju koriste samo stanari zgrade u Ilirskoj 58 i 60. Dvosmerna ulica ispred broja 58 nije potrebna", saopštili su stanari.
 
Oni predlažu da se umesto jedne kolovozne trake obeleži isti broj parking mesta kao što je trenutno slučaj, ali kažu da bi bilo prihvatljivo i drugo rešenje po kom bi se zadržao broj parking mesta.
 
"Upućujemo molbu nadležnima u gradskoj upravi da se prostor i prilaz ulazu Ilirska 60 uredi u skladu sa urbanističko tehničkim uslovima koji su navedeni prilikom izdavanja građevinske dozvole investitoru za gradnju zgrade. Trenutno stanje prostora ispred ulaza 60 je takvo da značajno smanjuje kvalitet života – i u većem obimu nego ispred ulaza 58", požalili su se građani.
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije poručuju građanima da zahteve za izmenu režima saobraćaja podnesu Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, koja će "sa stručnog aspekta razmotriti mogućnost uvođenja jednosmernog saobraćaja kako bi se na drugoj kolovoznoj traci obeležila parking mesta".
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije navela je za 021.rs da su na ovoj lokaciji izgrađena 94 metra kolovoza, obostrane pešačke staze i kolski prilazi.
 
Oni kažu i da su izgrađena tri parking mesta isped zgrade na adresi Kiš Ernea 55, kao i da je planirano postavljanje zelenog pojasa između kolovoza i trotoara, čija površina će biti preko 300 kvadratnih metara.

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all - Engaged citizen reporting", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.

  • Limanac

    20.01.2022 09:32
    @Boža

    Čekaj, zbog čega se ti tačno buniš? Ako nemaš parking pred zgradom, nemaš mesta ni za garažu. Jel bi ti možda garažu pred tuđom zgradom, da nekom drugom blokira pristup vatrogasaca? Super, znači tvoje potrebe, a sve ostalo je glupo... Nego, odatle ti neće biti teško da nosiš bebu?
    Ako je taj problem tako strašan kao što ga predstavljaš, kupi stan negde drugde pod hitno, nemoj toliko da se mučiš.
  • Boža

    20.01.2022 08:21
    @Limanac
    Kako god okreneš,
    potrebe novosađana = tvoje potrebe, a sve ostalo je glupo
    Liman = tvoja zgrada

    Ispred moje ima -8 slobodnih mesta, jer toliko je automobila na travnjaku i požarnim putevima. Ako se zapalimo, vatrogascima treba 6 minuta do Limana, a onda još pola sata do naše zgrade. Izgorećemo ko čvarci. Ali nema veze, ti si svakako najpametniji i skroz bi bilo OK da se parkiram na štrandu i onda nosim bebu odande.
  • Limanac

    19.01.2022 18:51
    @Boža

    Pa ne može biti NIS kriv kad im zgrada zvrji poluprazna, ali onaj na silu uglavljeni Park siti je druga priča... Kako god okreneš, evo gledam - na parkingu ispred moje zgrade 5 slobodnih mesta, a cela ulica despota Stefana duž parka zvrji prazna. Biće da si pomešao odsustvo parking mesta sa nečijom željom da se parkira direkt ispred kafića u koji je krenuo, a to se ne leči idiotskim idejama kao što su garaže pod našim prozorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.