FOTO Bezbednjacima uručeni ključevi stanova na Jugovićevu, Brnabić poručila: Ovim kažemo hvala

Useljavanje u stanove za bezbednjake u naselju Jugovićevo nastavljeno je danas dodelom 25 ključeva pripadnicima bezbednosnih službi.
FOTO Bezbednjacima uručeni ključevi stanova na Jugovićevu, Brnabić poručila: Ovim kažemo hvala
Foto: 021.rs

Ključeve je kupcima prvog paketa završenih stanova u okviru prve B faze uručila premijerka Ana Brnabić.

"Ovo je projekat kojim kažemo hvala, vama i vašim porodicama, na svemu što ste uradili, što ste se opredelli za poziv koji podrazumeva da ste svakog dana u potencijanoj opasnosti, na braniku otadžbine, da ste tu da branite građane, što je veoma ozbiljan poziv. Ovo je najmanje što možemo da uradimo za vas", poručila je predsednica Vlade.
Stanove po povlašćenim cenama dobili su policajci, vojnici, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, kao i ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca.
 
Na ovoj lokaciji bi do kraja godine trebalo da bude useljeno 1.972 stanova u 12 stambenih zgrada sa parkinzima, dečijim igralištima i drugim sadržajima, a stanovi koji su uglavnom veličine od 40 do 80 kvadrata, prodati su po ceni od 500 evra po kvadratu. 
 
Na samoj lokaciji sagrađena su i dva dečija igrališta, parkinzi i pristupne saobraćajnice, a gradnja se nastavlja.
 
Kako je rečeno prilikom dodele ključeva, u naselju uskoro počinje i gradnja škole i vrtića, a radi se i na uređenju zelenila i parkovskih površina. 
 
Na lokaciji je planirano još 200 novih stanova, čime broj stambenih jedinica u ovom bloku prelazi 2.100.
 
Gradnja za pripadnike bezbednosnih službi u Novom Sadu se ovim ne završava, jer je ideja da budu izgrađene i dodatne zgrade na prostoru bliže uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevaru Evrope, otprilike na parcelama koje su severno i oko postojećeg supermarketa Lidla i trafostanice EPS-a. Kada će se ove zgrade graditi za sada nema informacija, mada je novosadska uprava pravila izmene urbanističkih planova za ove dodatne zgrade za stanove.
 
 
Jedan od problema o kojima su ranije pisali 021.rs i drugi mediji je i buka koju proizvodi ovo gradilište i koja ometa susede ovog naselja. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na pitanje N1 o ovom problemu uputio je javno izvinjenje komšijama kojima ovo remeti kvalitet života.
 
"Upoznati smo sa tim problemima, ali to je realno kada imate ovakvo gradilište, ne možete da spustite zgrade kao lego kockice. Molim komšije za razumevanje", rekao je gradonačelnik.
 
Takođe, kako je 021.rs ranije pisao, samo mesec dana nakon što su bezbednjacima uručeni prvi ključevi od stanova, u maju prošle godine, neki od ovih stanova dobijenih po povlašćenoj ceni našli su se u oglasima za izdavanje nekretnina. Tada je reagovao i gradonačelnik Vučević koji je ocenio da "nije uvek sve najpravičnije". 
 
Uručenju ključeva stanova prisustvovali su ministri odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, građevinarstva Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i direktor BIA Bratislav Gašić.
  • Nn

    26.05.2022 11:56
    Sramota
    Nove zgrade spremne za useljenje ali nema ko da podeli kljuceve! Sramota!
  • Doktor

    20.01.2022 17:34
    Nada
    Lično a i većina mojih kolega koji nemaju rešeno stambeno pitanje verujemo u najavljenu izgradnju povoljnih stanova od strane predsedika Aleksandra, premijerke i ministra zdravlja! Nadamo se da nećemo biti zaboravljeni, prevareni …..
  • Ana

    18.01.2022 10:51
    Bolje bi bilo da to sve proverite jos jednom. Kako neko ko ima dva stana u vlasnistvu moze da dobije taj stan??? Nepravda!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.