Ceo Dom zdravlja na Novom naselju postaje kovid centar, povećan broj lekarskih ekipa

Zbog svakodnevnog ogromnog priliva pacijenata, od sutra, 19. januara, ceo objekat doma zdravlja na Novom naselju postaje kovid centar.
Ceo Dom zdravlja na Novom naselju postaje kovid centar, povećan broj lekarskih ekipa
Foto: 021.rs

Kako navode iz DZ "Novi Sad", specijalistička služba i stomatologija se iz ovog objekta preraspoređuju u druge ambulante.

"Svim pacijentima će tako biti na raspolaganju ceo objekat od skoro 5.000 kvadrata na dva sprata", navode u DZ.

U skladu sa tim, povećan je i broj lekarskih ekipa i sada ih ima 22.
 
U DZ navode da će pratiti dalji tok situacije i u skladu sa tim reagovati i, po potrebi, povećavati broj ekipa.
 
Radno vreme kovid centra je od 7 do 22h.
 
"Naše ekipe su na ivici snage, ali su tu i dalje uz naše građane koje molimo za razumevanje i strpljenje. Jedino zajedno možemo ovu borbu da privedemo kraju", zaključuje se u saopštenju Doma zdravlja.
 
Podsetimo, u nedelju je na testiranju bilo 809 Novosađana, dok je u već u ponedeljak, u kovid ambulantu došlo 907 osoba sa simptomima koronavirusa. Od 81 testiranog deteta, 29 je bilo pozitivno.
 
Više od nedelju dana unazad Kovid ambulanta na Novom naselju svakodnevno beleži sve veći broj zaraženih, zbog čega su nadležni u Domu zravlja uputili apel građanima da bez više simptoma ne dolaze na pregled i testiranje, bar ne u prva tri dana.
  • Pera

    20.01.2022 09:43
    Sugestije
    Uvedite e termine ili brojeve
    Viber ili nenk za otvaranje bolovanja kod blazih simptoma
    Szo manje da ljudi budu u ambulanti
    Sad je ocajno stanje
  • @Nekonebitanilibitan

    18.01.2022 21:22
    Domu zdravlja treba dobar menadzer a toga nema, ne moze neko biti i dobar lekar i vredna spremacica i onda jos i organizovati posao. Jednostavno losa organizacija, koju svi gledamo i osecamo. I lekarima i sestrama bi bilo lakse da rade u organizovanom sistemu ali ko zna nekima odgovara i ovaj sistem, dobar deo ide preko reda.
  • Nekonebitanilibitan

    18.01.2022 20:17
    Alisvakakoprisutan
    Molba za sve koji imaju predlog kako treba i sta treba neka dođu da volontiraju na Novo Naselje! Ako niste medicinari nije problem možete pomoći u održavanju higijene i drugim poslovima tehničke prirode! Pogotovo su dobrodošli dobri organizatori da malo prenesu svoje znanje nama koji nemamo moć organizacije već samo radimo svoj posao! Slažem se da je tamo situacija daleko od idealne ali ako niste radili u takvim uslovima verujte da nije lako, verovatno nije lako ni onima gore koji vode ali u to već nismo upućeni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti