Gotovo 150 zaraženih koronom u ustanovama socijalne zaštite u Novom Sadu

U ustanovama socijalne zaštite u Novom Sadu povećava se broj zaraženih od korone i sada ih je 148.
Gotovo 150 zaraženih koronom u ustanovama socijalne zaštite u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, u utorak je kod 58 korisnika i 90 zaposlenih potvrđeno prisustvo virusa Covid19, dok je dan ranije taj slučaj bio kod 65 korisnika i 67 zaposlenih. 

Ovo pokazuje da je, u odnosu na prethodni dan, ukupan broj zaraženih povećan za 16. Širenje virusa trenutno je prisutnije među zaposlenima.

Dnevni izveštaj Sekretarijata pokazuje i da je u Vojvodini u skoro svih 27 državnih ustanova koje se bave socijalnom zaštitom zabeležen bar jedan korisnik ili zaposleni pozitivan na virus. U 57 privatnih staračkih domova to je slučaj u sedam objekata. 
 
U Novom Sadu obolelih ima u objektima Gerontološkog centra na Limanu i Futogu, zatim u Prihvatilištu, kao i Svratištu za odrasle u Futoškoj ulici. Takođe, obolelih ima u i u Dečjem selu (Centar za porodični smeštaj i usvojenje), Domu Veternik u Veterniku, Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu, kao i privatnom domu za stare "Vila Park". 
 
Kažimo i da, prema podacima Sekretarijata za socijalnu politiku, usluge 27 državnih objekata koristi 5.750 građana, dok u privatnim staračkim objektima ima 1.770 korisnika. Broj zaposlenih nije poznat.
  • Dragan

    21.01.2022 09:17
    Ah
    Svaki zaposleni a zaražen kući.U EU na ulazima za osoblje u socijalnim ustanovama,staračkim domovima,vrtićima se zabranjuje ako niste primili vakcinu u proteklih 5 meseci.
  • Дуле

    19.01.2022 19:33
    Хапсити директоре.
  • Milan NS

    19.01.2022 14:57
    Pa onda
    PU "Radosno detinjstvo", Fizijatrija... sve javne ustanove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti