Više od 200 zaraženih u socijalnim ustanovama u Vojvodini

Broj zaraženih u ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini se sve više povećava i danas ih je 201, što je za trećinu više nego dan ranije.
Više od 200 zaraženih u socijalnim ustanovama u Vojvodini
Foto: 021.rs
Prema podacima Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, u sredu je kod 103 korisnika i 98 zaposlenih u ustanovama širom Vojvodine bilo potvrđeno prisustvo virusa Covid-19, dok je dan ranije taj slučaj bio kod 58 korisnika i 90 zaposlenih. 
Prema ovim podacima, u odnosu na prethodni dan, broj zaraženih povećan je posebno u grupi korisnika i to za 45, čije je skoro dupliran broj pozitivnih među korisnicima usluga socijalnih službi. 
Izveštaj Sekretarijata pokazuje i da je u Vojvodini u skoro svih 27 državnih ustanova koje se bave socijalnom zaštitom zabeležen bar jedan korisnik ili zaposleni pozitivan na virus. U 57 privatnih staračkih domova to je slučaj u šest objekata, što je za jedan manje nego dan pre. 
 
U Novom Sadu pozitivnih na Covid-19 ima u objektima Gerontološkog centra na Limanu i Futogu, u Prihvatilištu i Svratištu za odrasle u Futoškoj ulici, a novoregistrovani slučajevi su zabeleženi i u staračkom domu na Novom naselju.
 
Takođe, obolelih ima i u Dečjem selu (Centar za porodični smeštaj i usvojenje), Domu Veternik, Pokrajinskom zavodu za socijalnu zaštitu, kao i privatnom domu za stare "Vila Park" i "Konak" u Sremskoj Kamenici. 
  • Whitney

    20.01.2022 20:32
    Da li će sada konačno smeniti bahatu direktoricu? Da li treba da plaćamo domove u kojima naši roditelji nisu bezbedni? Pa dokle vise…
  • Veljko

    20.01.2022 16:48
    Niste sve nabrojali
    U Petrovaradinu u oba doma iste vlasnice, pomor.
  • M.A.Pulmolog.

    20.01.2022 15:50
    Tupko
    U pravu ste za sve, ali odgovornost je na direktorima domova za stare ljude.

    Što se tiče virusa tj omicron soja on inficira sve:vakcinisane, nevakcinisane, sa prirodnim imunitetom, decu, bolesne,starije ljude,bebe, zdrave itd.

    Hermetički da zatvaraju sve nije lepo prema svima.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti