Na proleće nove subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla: Bira se udruženje za podelu novca

Novosađani će uskoro ponovo moći da apliciraju za subvenciju za kupovinu bicikla. Grad upravo traži udruženje putem kojeg će podeliti zainteresovanim građanima po 10.000 dinara za novog dvotočkaša.
Na proleće nove subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla: Bira se udruženje za podelu novca
Foto: 021.rs

Izabrano udruženje pripremiće javni poziv, otvoriti ga za građane i organizovati podelu novca tj. potpisivanje ugovora za dodelu subvencija. 

Novosađani koji ostvare pravo na subvenciju imaće rok za kupovinu bicikla, nakon čega će im novac biti refundiran. 

Ipak, do javnog poziva i apliciranja ima još uvek vremena, budući da je konkurs za izbor udruženja otvoren od danas do 3. februara. Uslediće rangiranje, konačan izbor, pa tek onda apliciranje građana, što upućuje da poziv neće biti raspisan pre marta.
 
Kao i prošle godine, Grad Novi Sad na ovaj način pokušava da utiče na veću upotrebu ekološki prihvatljivijih vidova transporta. U budžetu je pripremljeno 20 miliona dinara - najmanje 18 miliona dinara podeliće se u vidu subvencija, dok će izabrano udruženje sa dva miliona dinara pokriti svoje troškove. To je duplo viši iznos opredeljen za odabrano udruženje u odnosu na prošlogodišnjih milion dinara, dok je iznos subvencije za građane ostao 10.000 dinara.
 
Pravo na učešće na konkursu imaju registrovana udruženja građana iz Novog Sada, koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma.
 
Prošle godine su, po prvi put, sprovedena ukupno dva ovakva konkursa i dve ture podele subvencija. Led je probila Novosadska biciklistička inicijativa (inače i inicijator ove akcije), a u drugom krugu je subvencije dodelio Novosadski ekološki centar.
 
U oba kruga vladalo je ogromno interesovanje Novosađana, a samo najbrži su ostvarili pravo na subvenciju. U sledećem krugu, na proleće, pravo na subvenciju imaće najviše 1.800 građana koji žele novi bicikl.
 
Konkurs za izbor udruženja dostupan je OVDE.
  • biciklista

    22.01.2022 01:48
    bedastoća
    neka, ni hvala ne zaslužuju JER ima onih kojima je taj novac potrebniji
  • Nemanja

    21.01.2022 14:14
    Kakva idiotska akcija, pa 10 hiljada je manje nego što uštediš kad kupiš bicikl preko interneta umesto u prodavnici.
  • jojka

    21.01.2022 11:59
    Razbacivanje na povlašćene
    Za te pare (svih građana) moglo je da se obeleži više staza za bicikliste, da se poprave mnoga oštećenja, a ne da se svake godine po milion dinara daje na "evidentiranje" manje od hiljadu biciklova!
    Ove godine na konkursu će "pobediti" novoosnovano udruženje SNS podanika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti