Ekološki front: Rijaliti šou umesto prezentacije Generalnog urbanističkog plana Novog Sada

Ekološki front, koalicija novosadskih inicijativa građana i udruženja, ocenio je danas da su rukovodioci JP "Urbanizam" prezentaciju Generalnog urbanističkog plana Novog Sada "pretvorili u rijaliti".
 Ekološki front: Rijaliti šou umesto prezentacije Generalnog urbanističkog plana Novog Sada
Foto: 021.rs

Oni dodaju da su urbanisti pokušali da diskredituju kolege arhitekte koji su kritikovali način planiranja u Novom Sadu.

Ekološki front je u saopštenju naveo da je reč o direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću i njegovoj zamenici Biljani Vrbaški.
"Javni službenici su postavljeni da rade u interesu građana, pa i kad su direktori i njihovi zamenici, te je nedopustiva zloupotreba ovih pozicija kako bi se građani diskriminisali, vređali i diskreditovali samo zato što izražavaju drugačije mišljenje i traže odgovore na određena pitanja", piše u saopštenju.
 
Ekološki front napomnje da grubo ponašanje prema građanima na javnim sednicama i prezentacijama, kao i nerazumevanje obaveze da jedini kojima su odgovorni su upravo građani koji finansiraju njihov rad, nije izuzetak, već pravilo.
 
"Podsećamo, u nemoći da nađe argumente na kritike koje redovno dobija od kolega, direktor Dušan Miladinović je nedavno izjavio kako DANS nije strukovno, već udruženje građana i da kapaciteti tog udruženja ne mogu da se mere sa kapacitetima JP Urbanizam", dodaju oni.
 
Ekološki front dodaje da je većina zaposlenih iz Urbanizma juče na ponašanje svojih pretpostavljenih "gledala posramljeno u pod".
 
"Za to vreme su zamenica i direktor, bodreni osobama koje su organizovano došle iz direktorove stranke po naredbi, pretvorili prezentaciju najbitnijeg strateškog plana u rijaliti šou. Pozivamo i njih da, iako znamo da su šanse minimalne,  stanu uz sugrađane, budući da oni najbolje znaju koliko su učestvovali u prekrajanju ovog sramotnog Generalnog plana, i koliko je finalna izvedba predugo bila tajna i za njih", dodaje ova inicijativa.
 
Uz Ekološki front, saopštenje potpisuju inicijative i udruženja Za zeleno Novo naselje, Sačuvajmo Liman od betona, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Dunavac (Šodroš), Svet i Dunav, Eko straža Novi Sad, Crna kuća, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, "Futoška inicijativa", Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma, Organizacija za očuvanje prirode i životinja – OSNA, Sačuvajmo zelene površine - Telep Novi Sad.
 
Na jučerašnjoj, poslednjoj javnoj prezentaciji Nacrta Generalnog urbanističkog plana Novog Sada pričalo se o planovima, ali i o strankama i "stranim plaćenicima", što je detaljno ispratio 021.rs, o čemu opširnije na OVOM LINKU.
  • Kolega arhitekta

    23.01.2022 00:19
    Pa sve ne verujem ko kucka komentare i brani sam sebe. Em mu se niko ne javlja u tom zavodu na telefone em se prisilom teraju zaposleni da daju informacije strankama. Em podobne arhitekte,investitori,advokati,direktori dobijaju informacije preko svojih ljudi. U tom vase urbanizmu se trguje tim podacima. Dosle vreme da vas ni zaposleni ne brane.
  • Kancelarija

    22.01.2022 22:22
    Kolegi arhitekti
    Poštovani kolega, nema potrebe da donosite čokoladice i da se ponašati udvorički kada poslom dolazite u Zavod. Mi svaku stranku i bez toga primamo s dužnim poštovanjem, i trudimo se kada nismo drugačije u mogućnosti makar stavetom da pomognemo... Očekujemo Vas
  • Novisadka

    22.01.2022 21:56
    Nije dovoljno
    što se igrate sa planovima, nego se i ovde u komentarima drsko i bezobrazno obraćate gradjanim!
    I dir Miladinović i bulumenta u "Urbanizmu" su ili arhitekte ili inženjeri, pa su potpuno nekompetentni da tumače zakone. A ipak to rade, odnosno posledice takvih nekompetentnih tumačenja vidimo i živimo svaki dan. Tako da je nama gradjanima potpuno svejedno da li je Jović arhitekta i kako je izabran za predsednika i bla bla, Jović ne odlučuje o ičemu niti ga gradjani plaćaju za njegov posao. Ove, pak, iz "Urbanizma" itekako plaćamo i oni su ti koji odlučuju. Manite više te priče "urbanističke" kako se borite za grad i kako su gradjani alavi da zarade na prodaji placeva investitorima. Sedite i uživajte na tim poslovima koje otaljavate u svom ličnom interesu, i batalite se lupetanja po portalima. Novosadjani nisu hrabri kao oni ljudi iz Loznice, Nedeljica...pa da izadju na ulicu i promene urbanistički plan. Novosadjani ćute i trpe. Takvi smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti