Članovima Akcije progresivne Vojvodine stigle prekršajne prijave zbog učešća na protestu

Aktivistima Akcije progresivne Vojvodine stigle su prekršajne prijave zbog učešća na protestu Ekološkog ustanka u Beogradu.
Članovima Akcije progresivne Vojvodine stigle prekršajne prijave zbog učešća na protestu
Foto: 021.rs (ilustracija)

To je objavio jedan od onih koji su dobili prekršajne prijave, Miloš Pankov, navodeći da su one stigle na adrese još dvoje aktivista.

On ukazuje da se to dešava upravo u nedelji kada je Vlada Srbije objavila da obustavlja projekat Jadar.
 
"Znao sam da će se to verovatno desiti i opet bih učinio isto, kao i moji saborci. Bili smo prisutni na svakom protest koji je organizovan tim povodom u Novom Sadu, Beogradu, Loznici, jer je Rio Tinto problem svakog čoveka u Srbiji i srećan sam zbog toga što je ova pretnja za sada otklonjena", navodi Pankov i postavlja pitanje: "Šta dalje?" 
"Dovoljno je da pogledamo kroz prozor, pa da se prisetimo drugih ogromnih ekoloških problema u našem okruženju, u Vojvodini. Linglong gradi i dalje svoju fabriku guma bez upotrebne dozvole i sprema se da pusti svoje pogone u rad, a to će imati katastrofalne posledice po prirodna dobra, poljoprivredno zemljište, zdravlje ljudi u Zrenjaninu i okolini. Veliki bački kanal je još uvek najzagađeniji vodotok u Evropi na deonici koja prolazi kroz grad Vrbas, ogroman broj stanovnika u Vojvodini i dalje nema pitku vodu, zagađenje vazduha je sve veće, šuma je sve manje", podseća Pankov u objavi na Fejsbuku. 
 
Kako navodi, "vlast Srpske napredne stranke je to omogućila, ali odgovornost nije samo na vrhu", jer, dodaje, "šta su učinili pokrajinski organi vlasti". 
 
"Autonomna pokrajina Vojvodina ima ustavna ovlašćenje da se samostalno stara o svim navedenim oblastima, ali se ona ne koriste. Autonomija Vojvodine postoji samo na papiru. Vreme je da se vrati građanima. To su samo neka od pitanja koja svakodnevno tište Vojvođane, a kojima će se Akcija progresivne Vojvodine baviti u narednom periodu", ističe Miloš Pankov.
  • Djekson

    23.01.2022 06:26
    Racun
    Cufta Placa Kazne
    Jel tako Rece
  • 313

    22.01.2022 21:10
    Ljigavo kao i uvek
    Samo neka kažnjavaju. Pritisnuto jače sve više odskače.
  • Markebono

    22.01.2022 20:49
    Akcija progresivne vojvodine????
    Autonomasi naprednjaci u prevodu!
    Sjajno! Ko smisli ovo sve…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti