Sa 24 godine raspolaže sa 10,5 milijardi

Aktuelni vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković trebalo bi da ostane na toj funkciji, saznaje Radio 021.
Aktuelni vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković trebalo bi da ostane na toj funkciji, saznaje Radio 021.

Rukovodeću funkciju u ovom Fondu, koja je jedna od pokrajinskih institucija kroz koju prolazi najviše novca, pokrajinski premijer Bojan Pajtić nedavno je poverio dvadesetčetvorogodišnjem Malenkoviću. Iz Vlade Vojvodine nam nisu rekli na osnovu čega je on izabran za direktora, odnosno koje kvalifikacije ima za tu poziciju. Takođe, za izbor Malenkovića uslov nije bilo ni višegodišnje iskustvo na rukovodećoj funkciji koje se po pravilu, a najčešće minimalno za period od pet godina, traži za mesto direktora.

Primedba da stručnost i iskustvo nisu na strani novog direktora pokrajinskog Fonda, čiji budžet u ovoj godini dostiže skoro 10,5 milijardi dinara, za predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića nije osnovana. "Kada bismo imali mnogo više mladih na odgovornim mestima, sigurno bi nam bilo mnogo bolje nego što nam je danas", izjavio je Patjić za Radio 021.

Ipak, potvrda Malenkovićevog izbora za direktora zavisiće od toga kako će se na toj funkciji pokazati, kaže Pajtić. "Kada biramo ljude na odgovorne pozicije, želimo da im damo jednu vrstu probnog roka, tokom kojeg ćemo videti na koji način će obavljati posao. Ukoliko odgovaraju onim standardima koji su postavljeni pred njih, kasnije se biraju na neodređeno. Dakle, v.d. status jeste neka vrsta probnog rada", objašnjava Pajtić.

Nebojša Malenković dužnost direktora preuzeo je u julu, a prethodno je već bio zaposlen u Fondu. Vlada Vojvodine, koja je osnivač Fonda za kapitalna ulaganja, prethodno je zbog prelaska na funkciju konzula u Trstu, te dužnosti razrešila Momčila Milovića. (D.S.)

Komentari 180

  • Vojvodjanka

    03.10.2011 06:50
    Ozbiljna Vlada
    http://jtinska.wordpress.com/2011/10/03/savetnici-i-direktori-u-jednoj-vladi-koja-pretenduje-na-ozbiljnost/
  • Član DS-a

    24.08.2011 08:39
    Neša
    Naš Neša je toliko sposoban da je postao i član upravnog odbora Republičke agencije za prostorno planiranje. Nije mi jasno kako neko može sa mesta potparola da dodje na mesto direktora.

    http://www.naslovi.net/2011-01-04/ekapija/ruzica-bozovic-nova-predsednica-upravnog-odbora-republicke-agencije-za-prostorno-planiranje/2237292
  • dada

    23.08.2011 19:53
    Beš školu!
    Nekada se znalo: Prvo konkurs gde se traži odgovarajuća stručna sprema, kao i određeno iskustvo. Ono što nije išlo u konkurs, beše moralno-politička podobnost ili “povezanost“, mada je moglo i bez… I do skoro su struka i iskustvo obavezno traženi. Jednostavno, bez toga nije moglo!
    Eto, sada više ne. Niti je bitna odgovarajuća stručna sprema, niti iskustvo. To je tvorevina ove poslednje garniture. Samo i jedino je bitna moralno-politička podobnost, a ona više nije “povezanost“, nego PRIPADNOST!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti