Novaković: Građani treba da "gledaju u pasulj" kada stižu autobusi GSP-a

Predsednik gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je sramotnim potez GSP-a da od 26. januara na dnevnom nivou otkaže pojedine polaske gradskih linija.
Novaković: Građani treba da "gledaju u pasulj" kada stižu autobusi GSP-a
Foto: 021.rs
Posebno je zamerio to što je GSP uputio građane na sajt, umesto da navede koje linije imaju izmenu. On je ukazao na pet činjenica.
Prva je, kako kaže, da u svojoj 111 godina dugoj profesionalnoj i časnoj istoriji "ovakav skandal se nikada nije dogodio u organizaciji javnog prevoza".
"I u vreme sankcija, bombardovanja i rušenja mostova, Novi Sad je uzorno funkcionisao, uključujući i javni prevoz. Bilo je teško, ali organizovano i bez zastoja", navodi Novaković.
 
Drugo, problem nije pogoršana "epidemiološka situacija" kako se navodi u saopštenju, napominje on, nego "potpuna nesposobnost gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i rukovodstva JGSP Novi Sad".
 
Treće, kako smatra Novaković, problem sa koronom traje već dve godine, pa ipak je gradski prevoz, pre svega zahvaljujući požrtvovanju i radnoj disciplini vozača - uspešno funkcionisao.
 
"Četvrto, rukovodstvo nije na vreme reagovalo na činjenicu da u poslednjih pet godina postoji problem nedostatka vozača. Umesto da prevenira problem i ide u susret njegovom rešavanju, oni su potpuno zapustili i zanemarili ovu manjkavost u radu preduzeća", kaže on.
 
Peto, na osnovu saopštenja ostaje potpuno nejasno na kojim linijama i u kojim vremenskim intervalima, autobusi neće saobraćati.
 
"Građani su upućeni na sajt preduzeća i "NSmart aplikaciju za mobilne telefone". Efektnije od toga je da građani "gledaju u pasulj", kada stižu autobusi. Od osnivanja do danas biti vozač u JGSP "Novi Sad" nije bilo obično radno mesto nego statusni simbol pouzdanosti i odgovornosti. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelno rukovodstvo uspelo je nemoguće - do kraja su upropastili i ovo preduzeće", navodi Novaković.
 
Podsetimo, JGSP je danas popodne saopštilo da su zbog pogoršane epidemiološke situacije i velikog broja vozača koji su na bolovanju, primorani da od sutra na dnevnom nivou otkažu pojedine polaske na gradskim linijama, ne navodeći koje, već su građane uputili na sajt preduzeća.
  • Vozac kod privatnika

    29.01.2022 16:25
    Treba spomenuti da nam deca stoje na autobuskim stajalistima bespomocna i po olujama i zimi.
    Ovo je presudno za glas naroda , bar u Novom Sadu, na sledecim ozborima
  • Brone

    27.01.2022 17:37
    Gsp
    Možete biti sramot komentarisati gradski prevoz a na posao niso otišao 10 g VRATI PLATE
  • Mile

    27.01.2022 01:12
    GSP
    ©kripton, Vučević se tom "borbom" za NS, utaljuje sa određenim ljudima koji svi zajedno zgrću pare iz budžeta grada! Galens,Veselinović,Boske,Šnajder,Dodik,Petrić i ...Nac.park FG, i GSP su "posebne priče"! Pravi gradonačelnici poput Branka Pešića u BG i g.dina Bogdanovića za NS,više nema! Svima su lični interesi u prvom planu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti