Gerontološki centar: Nema zaraženih korisnika u novosadskim domovima za stare

Smešteni u domovima još uvek mogu da napuštaju ustanovu danju, kao i da prenoće kod srodnika, poručuju u novosadskom Gerontološkom centru za 021.rs.
Gerontološki centar: Nema zaraženih korisnika u novosadskim domovima za stare
Foto: 021.rs

Poručuju da na dan 24. januar, smo se obratili s pitanjima, nije bilo zaraženih korisnika, a da od 445 zaposlenih njih 15 ima kovid-19, s blagim simptomima.

Oni su na kućnom lečenju. 

"Ustanova se i dalje pridržava svih epidemioloških mera, što podrazumeva nošenje zaštitne opreme za zaposlene, merenje temperature po dolasku na posao, za osoblje koje radi u direktnom kontaktu sa korisnicima je obavezno nošenje radne odeće i obuće, pojačana je dezinfekcija svih prostorija u kojima borave korisnici i zaposleni. Takođe, radnici iz zajedničkih službi, kao i radnici koji su angažovani na uslugama u lokalnoj zajednici imaju odvojen ulaz u objektu Doma Liman i zasebne prostorije kako ne bi došlo do njihovog mešanja sa korisnicima koji su na domskom smeštaju", navode u Gerontološkom centru.
 
Vakcinu protiv kovida primilo je 82 odsto zaposlenih, a preostali su u obavezi da nakon odsustva i po povratku na rad donesu negativan PCR test.
 
"U Ustanovi je 98 odsto korisnika imunizovano protiv Kovida 19", dodaju u ovoj ustanovi socijalne zaštite.
 
Na pitanje 021.rs da li je bilo smrtnih slučajeva usled infekcije virusom među korisnicima od početka epidemije do danas, nadležni ne daju konkretan odgovor. Kako poručuju, u toku 2021. godine nije zabeležena epidemija virusa u okviru ustanove, osim sporadičnih slučajeva razboljevanja, a najčešće po povratku sa bolničkog lečenja ili boravka kod srodnika. 
 
"Uglavnom je reč o blažim kliničkim slikama koje su tretirane u okviru Ustanove, od strane naše zdravstvene službe", zaključuje rukovodstvo Gerontološkog centra.
  • marjan

    26.01.2022 16:25
    gerontológiai központ
    "NOVI SAD"
    NOVI SAD

    hahahahahahahahah evo pet sa zvezdicom iz mađarskog
  • Ana

    26.01.2022 15:37
    Ne znam čemu kriju podatke kada se vrlo dobro zna da je bilo bolesni sa kovidom a ima i sada i da je bilo i umrli ,imam u domu rodjaku koja prošle godine imala kovid jedva se izvukla .Neka kažu istinu cela planeta je zahvaćena tom bolešću nismo mi izuzetak .Ja znam da je težak posao u domu ali ipak malo više ljubaznosti nebi bilo na odmet tim ljudima ,sve bi bilo drugačije da porodica može u posetu rasteretili bi malo njegovateljice nije im lako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti