Raste broj pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku

Broj pacijenata koji se leče u kovid bolnici na Mišeluku ponovo je porastao.
Raste broj pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku
Foto: 021.rs

Trenutno su zbog koronavirusa hospitalizovane 362 osobe, što je devet više u odnosu na jučerašnje podatke.

Broj osoba na respiratoru smanjen je u odnosu na poslednje podatke iz kovid bolnice.

Uz pomoć respiratora u kovid bolnici sada diše 18 pacijenata, što je za četiri manje nego juče.
 
Naravno, treba uvek imati na umu da su ovi brojevi neprecizni, jer nije poznato koliko je ljudi u protekla 24 sata otpušteno sa lečenja, koliko njih je primljeno, odnosno koliko je preminulo.
  • Dragan Đerković

    28.01.2022 10:02
    Naime, kolektivni imunitet se dostiže kada se i osobe koje se nisu vakcinisale ne razbolevaju, jer je veliki deo populacije vakcinisan i samim tim ne kruži infekcija-To nije slučaj sa koronom, dakle priča o kolektivnom imunitetu je uzaludna.

    Drugi problem je taj što i ko je vakcinisan može da se zarazi i, mada istraživanja još nemaju tačne podatke o tome, može i da prenese virus. I mada ove osobe imaju vrlo malu mogućnost obolevanja i širenja zaraze ipak doprinose činjenici da virus cirkuliše. A tu su i varijante.


    Dakle kolektivni imunitet nije moguć i to treba ozbiljno shvatiti.
  • Ana

    27.01.2022 16:17
    Mere se ukidaju zato što hospitalizacija nije u porastu a ne zato što se oslanjaju na prirodni imunitet. To su države koje su vakcinisale više od 70% punoletnih građana. Kod nas ni nema mera, zato su nam brojke na dnevnom nivou gore nego ikada. Slabiju kliničku sliku imaju vakcinisani. Nevakcinisani nisu zaštićeni ni antitelima nakon preležanog kovida, oko mene mnogi imaju koronu drugi put nakon dva tri meseca i gore im je nego prvi put.
  • Misa

    27.01.2022 14:42
    Gde smo mi od tih zemalja?A kakve mere su kod nas?Vakcina ne stiti?Priridni imunitet hahahaha,evo moje komsije vec peti put imaju koronu i deca i roditelji,komsinici su pluca u KATASTROFALNOM stanju!Ne moze vise da izdrzi od bolova.Manite se prica cuvajte sebe tako cete cuvati i ljude oko sebe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti