Uskoro radovi u delu Grbavice: Rešava se problem poplava u bloku Lasla Gala i Vojvođanske

Stanari Grbavice u bloku između Vojvođanske i Lasla Gala u narednom periodu konačno će dobiti odvod za atmosferske vode, čime će biti rešen problem poplava.
Uskoro radovi u delu Grbavice: Rešava se problem poplava u bloku Lasla Gala i Vojvođanske
Foto: 021.rs

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije putem tendera traži izvođače radova u ovom bloku.

Prema projektu saobraćajnica koji je izradila projektantska firma "Vojvodinaprojekt", potrebno je opremiti blok višeporodičnog stanovanja sa pristupnom ulicom, parkingom, atmosferskim odvodnjavanjem, pešačkim stazama i javnim osvetljenjem na uglu Vojvođanske, Lasla Gala i Vere Pavlović.

U ovom delu Grbavice ne postoji sistem odvođenja atmosferskih voda, a dvorište unutar bloka je znatno niže od okolnih saobraćajnica. Posledica je poplava pod kojom je zemljana površina ispred garaža, navodi se u tehničkoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.
 
Predviđen je asfaltni i montažno-betonski kolovoz, 22 parkinga sa leve strane saobraćajnice, izuzev parking mesta za osobe sa invaliditetom budući da ista već postoje u Vojvođanskoj ulici.
 
Odvođenje atmosferskih voda biće sprovedeno putem slivnika u postojeću kanalizaciju u Vere Pavlović.
 
Radovi će koštati 18,8 miliona dinara bez PDV-a, a tender se zatvara 10. februara.
  • Lala

    30.01.2022 10:09
    Plan
    Gde se može videti plan ovog rešenja sa detaljima koje on predviđa?
  • Komsinica

    29.01.2022 10:33
    Najzad
    Dobra vest, taj deo lezi u vodi, nemoguce je proci a kamoli parkirati i hodati u bilo cemu sem gumenim cizmama. Godinama se voda skupljala u podrumima. Nadam se da ce tehnicki biti adekvatno i dugorocno reseno
  • Hidra

    27.01.2022 20:50
    Mogu li se parkinzi graditi od perforiranih elemenata ili mora ceo grad da se asfaltira i betonira?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti