Za održavanje javne rasvete u Novom Sadu ove godine 134 miliona dinara

Novosađani od februara mogu da očekuju da krene zamena sijalica i popravka neispravnih stubova javne rasvete jer je Gradsko veće 21. januara usvojilo program tih radova za ovu godinu.
Za održavanje javne rasvete u Novom Sadu ove godine 134 miliona dinara
Foto: 021.rs

Kao i ranijih godina, posao na održavanju javne rasvete dodeljen je JKP "Stan", a vrednost radova je 134 miliona dinara, koji su obezbeđeni u okviru budžeta grada, kao deo Programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti. 

Ovim sredstvima, Grad će "Stanu" plaćati da radi redovnu i vanrednu zamenu sijalica, popravku i održavanje stubova i svetiljki, kao i druge radove neophodne za funkcionisanje javne rasvete. 

"Stan" će za potrebe Grada voditi i evidenciju prijava građana o neispravnosti javnog osvetljenja, odnosno Novosađani će i dalje kvarove na rasveti prijavljivati ovom javnom preduzeću.
 
U programu održavanja javne rasvete, predviđeno je i da "Stan" realizuje dva plana zamene sijalica na novosadskim ulicama.
 
Prvi se odnosi na zamenu neispravnih sijalica po delovima grada, što znači da će se, dva puta godišnje, u svim kvartovima menjati neispravne sijalice.
 
Drugi plan se odnosi na zamenu svih sijalica u određenim ulicama ili kvartovima, što je deo višegodišnjeg projekta uvođenja led sijalica, koje su isplativije, zbog dugovečnosti i uštede energije.
 
Ove godine na redu su deo Bulevara Evrope, Hajduk Veljkova, Futoški put, Beogradski kej, deo Bulevara cara Lazara, Rumenačka, deo Temerinske ulice, Most slobode, Petrovaradinska tvrđava, okolina Hotela "Park" i Futoški park, Železnički park, Mišeluk, delovi Limana, Veternik, Begeč, Rumenka i Bukovac. 
 
Raspored zamene sijalica po mesecima možete pogledati u galeriji. 
 
  • Mićo

    06.11.2022 22:33
    Neštin
    Pa u neštinu javna rasvjeta se ne gasi nikako a tako sam prijetio i u drugim naseljima dan i noć svetli. Pola od navedenog novca bi se ušparalo da imamo odgovorne i sposobne. Većinom su zaposleni neodgovorni i prosto neznaju kako treba racionalno trošiti ili šparati.
  • JKP Gajba

    30.01.2022 23:47
    za veselo svetlo
    Zato što smo nezamenljivi za te stvari pa nam se može hahaha
  • Veselo

    30.01.2022 14:16
    Svetlo
    Samo kad je novogodisnja rasveta jos uvek tu !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.