KSM: Napadi na medije u Vojvodini kao nastavak obračuna sa profesionalnim novinarima

Koalicija za slobodu medija najoštrije je osudila "nastavak obračuna sa medijima i novinarskim organizacijama u Vojvodini na opskurnim sajtovima koji za sebe tvrde da su mediji".
KSM: Napadi na medije u Vojvodini kao nastavak obračuna sa profesionalnim novinarima
Foto: 021.rs

Kako se navodi, optužbe koje stižu sa sajta Nsuživo i koje se odnose na medije kao što su Portal 021, Luftika i Vojvođanski istraživačko-analitički portal VOICE, na VOICE-ovog glavnog i odgovornog urednika Dinka Gruhonjića, kao i na Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju "još jednim dokazom da se u Srbiji ne odustaje od targetiranja i blaćenja medija i organizacija koji profesionalno rade svoj posao u skladu sa Kodeksom novinara Srbije".

"Opasnim povezivanjem tih medija sa kriminalom i mafijaškim organizacijama treba da zabrinjava i kolege i koleginice u ostalim medijima kao i građane. Optužbe da se navedeni mediji i organizacije bave protivdržavnim delovanjem i da su netransparentni, smatramo direktnim pozivom na linč. Zato pozivamo Republičko javno tužilaštvo kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) da saopšte da li imaju saznanja da ovi mediji i organizacije rade protivno zakonima Srbije i da se finansiraju protivzakonito", navodi Koalicija za slobodu medija.

Koalicija podseća javnost da "svi ovi mediji i organizacije redovno podnose izveštaje državnim institucijama o svom poslovanju i da je, za razliku od portala Nsuživo, jasno kako se finansiraju".
 
Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija "Lokal Pres" i Slavko Ćuruvija Fondacija.
  • Boris

    01.02.2022 22:19
    Lustracija
    Otvaranje dosijea udbe, lustracije, hapsenje i oduzimanje imovine stecene korupcijom i kriminalom, toga se boje izdajnici srbije koji zamenjuju teze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.