FOTO, VIDEO: Skoro gotova ambulanta na Adicama, poznato koje medicinske usluge će pružati

Ambulanta na Adicama je građevinski gotova i ostalo je još da se unese oprema kako bi počela sa radom.
FOTO, VIDEO: Skoro gotova ambulanta na Adicama, poznato koje medicinske usluge će pružati
Foto: 021.rs

Za sada nije sigurno kada će uslediti opremanje objekta jer tek treba da se sprovede tender za kupovinu neophodne opreme, ali ukoliko sve protekne bez prigovora ili kašnjenja u isporuci, stanovnici Adica će Dom zdravlja dobiti u narednih nekoliko meseci.

Član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić je naveo da će ambulanta uskoro početi sa radom i tako pružiti zdravstvene usluge za 17.000 građana. Objekat je tako projektovan da ima 30 odsto veći kapacitet kako bi i pokrio i buduće potrebe. 

On je dodao da je uloženo preko 200 miliona dinara za ambulantu, napominjući da je ovo nastavak ulaganja Grada u zdravstvo. 
 
 
Ovaj objekat ima površine 1.200 kvadrata imaće oko 30 zaposlenih i direktor Doma zdravlja Veselin Bojat navodi da već imaju dovoljno ljudi.  
 
 
U ambulanti će raditi pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, pedijatar za predškolce i za decu školskog uzrasta, dečji stomatolog, opšti stomatolog, oko 14 medicinskih sestara i tehničara i dve spremačice.
  • Mia Rodic

    01.02.2022 16:00
    Za svaku pohvalu!
  • boger

    01.02.2022 07:29
    Svaka čast
    To je bilo baš potrebno. Uz ovakve ili onakve zamerke i podmetanja, Adičani će ipak na kraju dobiti Dom Zdravlja i to će znatno popraviti kvalitet života u tom naselju. Koliko god da je kontroverzan i ekscentričan, dr Bojat će ostaviti dosta toga iza sebe.
  • Mrki

    31.01.2022 22:33
    Ma sve ima
    I adice imaju sve dobro mozda jos kanalizacija,skola,asfalt,pesacke staze,igraliste za decu ali ima sve I rupa na to malo puteva imamo ih kao I svi.kakav rendgen pa tamo prolazi dalekovod preko vrtica I ambulante malo sacekas u cekaonici I ozracen si.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti