Povećana sredstva za akcioni plan zapošljavanja u Novom Sadu - više od 178 miliona dinara

Za mere akcionog plana zapošljavanja u Novom Sadu, u 2022. godini, biće izdvojeno gotovo 178,8 miliona dinara.
Povećana sredstva za akcioni plan zapošljavanja u Novom Sadu - više od 178 miliona dinara
Foto: Pixabay

Kako je rekao član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, očekuje se da akcionim planom bude obuhvaćeno između 700 i 800 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i prošle godine.

"Prioriteti ostaju isti a to su otvaranje novih radnih mesta i podsticanje samozapošljavanja. Grad Novi Sad je prošle godine prepoznat kao lokalna samouprava koja je dala najveći doprinos zapošljavanju uzimajući u obzir usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za zapošljavanje iz budžeta lokalne samouprave, broj učesnika u merama na osnovu izdvojenih sredstava i stepen razvijenosti opštine. Nastavljamo da vodimo odgovornu politiku zapošljavanja, ove godine izdvojena su veća sredstva, i sigurni smo da odlični rezultati neće izostati", poručio je Radojević.

Programi koji će biti realizovani su: program pripravnika, program stručne prakse, organizovanje javnih radova od interesa za Grad, podrška samozapošljavanju, sudvencije za otvaranje novih radnih mesta, sajmovi zapošljavanje, kao i obuke i edukacija lica. 
 
U poslednjih 10 godina izdvojeno je više od 1,4 milijarde dinara za programe zapošljavanja.
  • Realista

    31.01.2022 16:42
    Ah,da!
    ...i opet će da se naplate razni eksperti po NSZ-u, razrade i dorade kojekakvih studija, mamini i tatini sinčići da odu na prekvalifikacije koje im nikad neće trebati jer neće raditi ništa, uhlebljeni u državnim firmama...ko će normalan danas da otvara privatluk osim ako nemaš već utvrđen taj sa nekim iz političkog šoubiznisa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti