Troje studenata smeštenih u novosadskim domovima zaraženo kovidom

Tri studenta smeštena u studentskim domovima u Novom Sadu obolela su od kovida.
Troje studenata smeštenih u novosadskim domovima zaraženo kovidom
Foto: 021.rs

I dalje su sve preventivne mere na snazi, poručuje direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović.

Strogo je zabranjen ulaz osobama koje nisu vakcinisane, a nisu stanari domova.
Martinović ističe da su u svim domovima obezbeđene sobe za samoizolaciju studenata, kao i brojni servisi za pomoć studentima obolelim od kovida-19.
 
"U saradnji sa studentskim organizacijama osnovali smo volonterski centar za pomoć studentima koji borave u izolaciji koji im pomaže u obezbeđivanju hrane i lekova. Osim toga, u saradnji s Gradskom bibliotekom pokrenuli smo i servis 'Knjiga na klik' preko kog studenti dobijaju neophodnu literaturu u PDF formatu", kaže Martinović. 
 
On ističe da je vakcinacija najbolji način da se suzbije širenje virusa i smanji broj inficiranih i obolelih. 
 
"Nema opasnosti od vakcinacije. Jedina opasnost je da se razbolimo od kovida i ugrozimo svoje zdravlje ili zdravlje svojih prijatelja i porodice", kaže Martinović. 
 
U svih 10 studentskih domova u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru trenutno je smešteno 2.630 studenata. Očekuje se da će svih 3.006 mesta biti popunjeno sredinom februara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti