Logiscool Dani otvorenih vrata u Novom Sadu: Neka i Vaše dete stekne znanje za budućnost

Međunarodna škola programiranja za decu "Logiscool Novi Sad" u svojim prostorijama organizuje Dane otvorenih vrata za decu i roditelje.

Sve do 19. februara, zainteresovani roditelji imaju priliku da saznaju više o konceptu rada škole i da se upoznaju s njenom jedinstvenom obrazovnom metodom, dok deca mogu da iskuse zanimljiv svet programiranja kroz kreiranje sopstvene video igrice.  

Škola programiranja "Logiscool" namenjena je deci uzrasta od sedam do 18 godina. Škola nudi savremeni i međunarodno priznat edukativni program za efikasno razvijanje intelektualnih veština, savladavanje znanja kodiranja, kreiranje kompjuterskih igrica i aplikacija, te programiranje robota. Deci pruža doživljaj uspeha, održavanje stalne motivacije, učenje u inspirativnom okruženju i u malim grupama, mlade i entuzijastične predavače, laptop za svakog polaznika i, na kraju kursa, međunarodni sertifikat.  

Prirodno je da deca koriste računare, tablete i pametne telefone, čak da svoje slobodno vreme u velikoj meri provode u virtualnom svetu igrajući igrice ili konzumirajući multimedijske sadržaje. "Logiscool" obrazovni program se odvija baš u tom miljeu u kojem današnja deca najviše uživaju, podstičući decu da umesto pasivnih korisnika postanu kreativni stvaraoce digitalnih sadržaja. 
 
Učenici samostalno ili u timskom radu programiraju kompjuterske igrice, telefonske aplikacije, programe ili animacije i stiču neophodna znanja za razvoj i odgovorno ponašanje u digitalnom svetu današnjice.  
 
Prilikom izrade projekata deca uče osnove programiranja, ali i razvijaju brojne intelektualne veštine, poput algoritamskog i logičkog razmišljanja, koncentracije, veština kombinatorike i rešavanja problema, kritičkog i projektnog razmišljanja, vizualne komunikacije... 
 
  
 
Osim toga, kroz proces kreiranja digitalnih sadržaja razvijaju kreativnost i produktivnu maštu, te uče važne termine iz oblasti matematika, fizike, robotike i informacionih tehnologija. Tako naši učenici stiču važna znanje i veštine za poslove budućnosti i stiču sigurnost u digitalnom svetu.  
 
Neće svi polaznici "Logiscool" škole postati programeri, ali su informatička znanja ili kvalitetne intelektualne veštine neophodni za školovanje i rad u skoro svim profesijama. 
 
Svetski poznata škola programiranja "Logiscool" osnovana je u Mađarskoj 2014. godine, a danas broji više od 130 škola u 21 zemalja i ima više od 110.000 učenika. Obrazovni program se razvija u saradnji sa najvećim svetskim firmama iz oblasti informacionih tehnologija, što ga čini veoma savremenim i primenljivim.  
 
"Logiscool" se u Novom Sadu nalazi na adresi Vojvode Mišića 1. Zainteresovani roditelji mogu da se prijave putem OVOG LINKA ili pozivom na broj 069 103 62 40. Sadržaji koje škola nudi deci i roditeljima u okviru programa Dani otvorenih vrata se ne naplaćuju. Više detalja možete naći na Fejsbuk stranici škole ili na SAJTU ŠKOLE.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti