Nova studentska menza otvara se na Spensu

Studentski centar Novi Sad otvoriće još jednu studentsku menzu.
Nova studentska menza otvara se na Spensu
Foto: 021.rs
Novi restoran od 127 kvadrata, u kom će biti posluživan ručak za 500 studenata, nalaziće se u prizemlju Spensa, prekoputa ulaza na bazene. 
 
Ugovor o zakupu potpisali su danas, 1. februara, direktor Studentskog centra Zoran Martinović i direktor Spensa Dragan Milić. 
 
Restoran će nakon adaptacije biti otvoren u martu.

– Otvaranje novog restorana ima za cilj da rasteretimo "Restoran 1", popularnu "Veliku menzu", jer je zbog izgradnje Studentskog centra zatvorena mala menza kod ulaza na Đačko igralište, kao i da studentima obezbedimo još bolju i kvalitetniju uslugu. Spens se zbog svog značaja i simbolike za Novi Sad, ali i blizine većini fakulteta Novosadskog univerziteta nametnuo kao logično rešenje. Adaptacija će trajati oko mesec dana, a otvaranje očekujemo u martu – rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Za sada će nova menza posluživati samo ručak. 
 
Direktor Spensa Dragan Milić ističe da će saradnja sa Studentskim centrom značajno doprineti oživljavanju i unapređenju pozicije Spensa.
 
– Spens je bastion sporta i mladosti i jedan od najznačajnijih simbola Novog Sada. Otvaranje studentskog restorana se odlično uklopilo u našu poslovnu viziju i korespondira sa novim konceptom razvoja. Očekujemo da će svakodnevni boravak 500 studenata Novosadskog univerziteta pozitivno uticati na ukupni ambijent i udahnuti novi život celokupnom prostoru Spensa – rekao je Dragan Milić.
 
Za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici.
 
– Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju šest do osam hiljada obroka. Odnosno više od 1,5 miliona obroka godišnje. Trenutno se u našoj kihinji priprema oko 3.500 porcija dnevno – naveo je Martinović.
  • Nikola

    04.02.2022 00:36
    Lazi pred izbore
    Nije nova menza, vec privremena jer dve uveliko ne rade. O menzi na Medicinskom fakultetu i da ne govorimo..
  • Vlada

    03.02.2022 15:57
    Gradska kafana koja je nekad bila tu na prvom spratu je izazivala ogromne probleme kanalizaciji Spensa zato što ista nije bila predviđena za odvođenje velikih količina otpadaka od hrane, pa je dolazilo do začepljenja i užasnog smrada u svim toaletima na toj strani Spensa. E sad zamislite kad umesto jedne osrednje kafane tu bude studentska menza...
  • Rukola

    02.02.2022 21:42
    @Nikola
    Restoran u Mihajla Pupina ne može da radi zbog toga što mirisi iz kuhinje smetaju komšijama, a ljudi koji stanuju tamo nisu neka sirotinja bez kontakata koju inspekcije mogu lako da "otresu". Što se tiče ostalog, verovatno će tako i biti (gotova hrana od preko će se dopremati u manjerkama, a ovde će se samo deliti).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti