Novi Sad korak bliže da se pobratimi sa Tivtom

Grad Novi Sad i Opština Tivat potpisali su Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje.
Ovo pismo je u ime Novog Sada potpisao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a u ime Tivta predsednik te Opštine Željko Komnenović. 
Grad Novi Sad i Opština Tivat su procenili da postoje objektivne mogućnosti za razvijanje partnerskih odnosa u oblastima kulture, pre svega u svetlu izbora Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine, zatim sporta, turizma i međunarodne saradnje.
"Suštinski sadržajna dugogodišnja saradnja konačno dobija pravu formu koja je neophodna kako bi uskoro na tabli gradova pobratima Novog Sada bilo istaknuto ime još jednog grada iz Crne Gore. Zahvalan sam na iskazanoj inicijativi, otvorenosti i dosadašnjem prijateljskom odnosu. Moja prva zvanična poseta kao gradonačelnika, 2012. godine, bila je poseta Opštini Tivat, i drago mi je što baš u godini kada smo Evropska prestonica kulture podižemo nivo saradnje na viši nivo. Imamo mnogo toga zajedničkog, a Novi Sad želi da sarađuje sa gradovima crnogorskog primorja i da budemo jedni drugima od pomoći. Spremni smo da stečenim iskustvima maksimalno podržimo Budvu i gradove Boke Kotorske u takmičenju za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine", naglasio je Vučević.
 
Komnenović je čestitao Novosađanima osvajanje titule Evropske prestonice kulture, ocenivši da je grad sa tako bogatom kulturnom tradicijom to i zaslužio.
 
"Zahvalan sam Novom Sadu što je spreman da sa nama podeli dragocena znanja vezana za projekat Evropska prestonica kulture, a posebno zbog toga što je na tom takmičenju pobedio Herceg Novi", rekao je Komnenović. 
 
On je zrazio očekivanje da će potpisivanje najvišeg pravnog akta između dve teritorijalne jedinice, koje treba da usledi i koje će biti održano u Tivtu, biti novi most koji spaja građane dve države.
  • kepec

    02.02.2022 14:40
    retkozubi
    S obzirom na sklonosti našeg gradonačelnika pitanje je sa kime će se grad pobratimiti...
  • .

    02.02.2022 14:08
    Bratime se gradovi približne veličine i važnosti u dvema državama.
    Ne bratime se gradovi od 350.000 stanovnika i male varošice.
    Takođe, ne bratime se gradovi iz jako povezanih zemalja, bratime se gradovi gde saradnja tek treba da se uspostavi.

    Ovo SNS štancanje gradova pobratima je ušlo u hiperinflaciju.
    Štancaju se novi gradovi pobratimi, a sa postojećima se ne sarađuje.
    I biraju se samo mesta na ideološkom i religijskom Istoku.

    Novi Sad treba da se pobratimi sa Rijekom ili Pulom radi obnavljanja veza, a ne sa Tivtom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.