Manje pacijenata u Kovid ambulanti na Novom naselju, ali i dalje više od 900 dnevno

U Kovid ambulanti na Novom naselju ove nedelje se dnevno pregleda nešto manje pacijenata nego prethodnih sedmica, oko 900 svakog dana, ali se i dalje dvaki dan registruje više od 300 pozitivnih.
Manje pacijenata u Kovid ambulanti na Novom naselju, ali i dalje više od 900 dnevno
Foto: 021.rs
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas za 021.rs kaže da su u sredu imali 832 pacijenta, od kojih je 404 testirano i 250 je bilo pozitivno na antigenskom testu, dok se očekuje da od još 127 testiranih PCR testom njih 20 odsto bude pozitivno. Na ovo treba dodati i da je testirano 70 dece, od kojih je 38 bilo pozitivno.
U Domu zdravlja kažu da istovremeno u poslednjih nekoliko dana beleže malo veću zainteresovanost za vakcinaciju. U sredu je dato 250 vakcina i do uglavnom treće doze, ali Vukas kaže da su imali i 42 onih koji su dobili prvu dozu, što je, kako kaže, dobro jer je prethodno bilo daleko manje onih koji su dolazili prvi put.
Vukas navodi da su za 13 meseci u Domu zdravlja dali 486.174 doza, što je najveći deo od ukupno 520.000 doza datih u svim zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu. 
 
Glavni tehničar Doma zdravlja za 021.rs kaže da trenutno imaju sve doze svih vakcina, mada se Fajzer i Sinofarm mogu dobiti odmah, a za Astrazeneku, Sputnjik i Modernu prave se spiskovi i zainteresovani pozivaju da dođu određenog dana kako bi bilo sve efikasnije i kako ne bi došlo do toga da se ne utroše sve doze nakon otvaranja bočica. 
 
"Moderna i Astrazeneka se rezervišu tako što neko dođe, prijavi se, uzmemo mu podatke i broj telefona, pa pozovemo kada se nakupi dovoljan broj ljudi da se otvori bočica. Sputnjik se isto naručuje iz Beograda kada se nakupi određen broj zainteresovanih. Upravo smo naručili novu seriju. Imamo dovoljno Fajzera i Sinofarma, koje su i najtraženije", objašnjava Vukas.
 
Novosađani mogu da se vakcinišu u Promenadi od 7 do 19 časova i u Kovid ambulanti na Novom naselju od 8 do 20 časova.
 
I dalje se povećava broj kovid pacijenata 
 
Broj obolelih od korone koji se leče u Kovid bolnici na Mišeluku i dalje se povećava. Trenutno ih je 480, što je deset pacijenata više nego juče.
 
Na respiratorima je njih 29, isto kao i juče.
 
Kovid bolnica na Mišeluku ima 616 postelja.
  • goca

    03.02.2022 19:57
    A sta je onih 600 trazilo tamo, probali da nazicaju bolovanje. Tesko tim lekarima koji tamo rade !!!
  • Ns

    03.02.2022 18:49
    Ns
    Svaka cast zdravstvenim radnicima na N.Naselju.M.M
  • Dragan Đerković

    03.02.2022 18:40
    U Covid bolnici na Mišeluku dolaze pacijenti iz 39 opština i 8 gradova koji su u sastavu Vojvodine pa zato imamo sada još 44 prazna bolnička kreveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti