Nema štrajka u GSP-u: Postignut dogovor o platama

Štrajka u GSP-u neće biti, potvrdio je za 021.rs predstavnik radnika.
Nema štrajka u GSP-u: Postignut dogovor o platama
Foto: 021.rs

Kako je za 021 rekao predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP "Novi Sad" Vladimir Andrić, Grad Novi Sad je pristao na zahteve radnika da se povećaju zarade.

On je pojasnio da dogovor predviđa drugačiji način obračuna koeficijenta plata, koji bi trebalo da omogući pravednije i više zarade radnika. 
 
Precizna računica biće poznata u narednim danima.
Andrić je naveo da su zadovoljni postignutim dogovorom, jer su predstavnici Grada obećali da će, dok se ne potpiše kolektivni ugovor koji će sadržati rezultate današnjeg dogovora, preraspodelom novca unutar preduzeća biti obezbeđen novac za veće plate.
 
Podsećamo da su u toku pregovori Grada i javnih preduzeća oko kolektivnih ugovora, a potpisivanje se očekuje u martu.
 
U pregovorima, koji su u nedelju trajali skoro tri sata, učestvovali su šef kabineta gradonačelnika Žarko Mićin i 30-ak radnika GSP-a.
  • Jakov

    09.02.2022 12:07
    Jel neko stvarno veruje da je "postignut dogovor"?
    Ljude su zvali, pretili, slali batinase na vrata, samo da se ne strajkuje.
    I neko i dalje pije pricu da su dobili +40%, da red voznje (i kasnjenje) zavisi od njih (vozaca)?
    U GSP je rasulo, radnici odlaze, voze penzioneri i klinci puni testosterona koji tripuju da voze formule ili tenkove.
    Plate su im ostale iste, uslovi isti, gradjani samo besniji jer misle da ovi rade za +40%, a nikom dobro nije (osim ekipi na vlasti).
  • Ana

    08.02.2022 17:32
    a red voznje?
    Super, plate im povecane skoro 40%, a red voznje i dalje svaki drugi polazak ne saobraca. Opet danas cekala bus 40 minuta.
  • sat

    08.02.2022 09:25
    Nek im i stanove daju kao i pandurima, što da ne. Oterajte profesore i nastavnike u inostranstvo pa nek vam šoferi uče decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.