Rade Doroslovački izabran u Nacionalni savet za visoko obrazovanje

Skupština Srbije donela je odluku o izboru 17 članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, a među njima je i donedavni dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački.
Rade Doroslovački izabran u Nacionalni savet za visoko obrazovanje
Foto: 021.rs

Nacionalni savet za visoko obrazovanje obrazuje se radi obezbeđivanja razvoja i unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja. Mandat članova traje četiri godine sa mogućnošću još jednog izbora.

U Nacionalni savet izabrani su i profesori sa Univerziteta u Novom Sadu. Najpoznatije ime je svakako Rade Doroslovački, donedavni dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koji od oktobra prošle godine obavlja funkciju savetnika dekana Srđana Kolakovića. Doroslovačkog je u Nacionalni savet za visoko obrazovanje predložilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Osim njega, u Savet je izabrana je i Mirjana Radović Marković sa Privredne akademije u Novom Sadu, kao i Srđan Rončević sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Oni su izabrani na predlog Konferencije univerziteta. 
 
U Savet je, na predlog Privredne komore Srbije, izabran i suosnivač kompanije Vega IT Vladan Ostojić.
 
Skupština je u ovo telo izabrala još i Olgu Jović Prlainović sa Pravnog fakulteta u Prištini, Gordanu Kocić sa Medicinskog fakulteta u Nišu, Gordanu Matijević Nedeljković sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Nebojšu Zdravkovića sa Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, Belu Balint sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu, Aleksandra Vraneša sa Filološkog fakulteta u Beogradu, Hasana Hanića sa Beogradske bankarske akademije, Miliju Suknovića sa Fakulteta organizacionih nauka, Branka Kovačevića sa Elektro-tehničkog fakutleta, Vladimira Maka sa Arhitektonskog fakulteta, Veru Milošević sa Akademije tehničkih strukovnih studija u Šapcu, Tatjanu Marinković, kao i Marina Rakić iz MK Group, na predlog Privredne komore Srbije.
 
Narodni poslanici imenovali su na današnjoj sednici i članove Upravnog odbora Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju.
  • Pozitivista

    23.02.2022 23:22
    Čestitamo
  • 09.02.2022 08:52
    Avanzovao čovek
  • Anica

    08.02.2022 16:18
    Propast svega
    Za vreme vladavine na FTN fakultet je unisten i srozan na najnize grane. Tu se ne zna ko kolo vodi. Imaju markenting dobar ali kad otvoris vrata sve ti bude jasno. Zao mi je izgubljene 4 godine u ovoj ustanovi sa asistentima koje boli uvo da li cemo nesto da naucimo i profesorima koji rade u ITu a na faksu su samo da se otalja. Tuga. Sad ce da unisti obrazovanje na drzavnom nivou malo mu je FTN.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti