Osam lokacija u Novom Sadu dobija semafore, u tu svrhu iz gradske kase 60 miliona dinara

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) će u narednim mesecima, ako uspeju tenderi, platiti skoro 60 miliona dinara semaforizovanje pet i projektovanje za još tri raskrsnice.
Osam lokacija u Novom Sadu dobija semafore, u tu svrhu iz gradske kase 60 miliona dinara
Foto: 021.rs

Kako se 021.rs uverio, predviđeno je da tri semafora budu postavljena u Temerinskoj ulici i na Temerinskom putu na Vidovdanskom naselju, odnosno dva na Bulevaru patrijarha Pavla.

Prvi koji je na spisku je semafor na raskrsnici u Temerinskoj, kod Najlon pijace, za koji je treći put raspisana javna nabavka.

Predviđeno je da se urede pešačke i biciklističe staze i postavi semafor na uglu Temerinske, Ulice Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma na Vidovdanskom naselju, gde je trenutno samo pešački prelaz pred sam ulaz na Najlon pijacu. 
 
Za razliku od ranijeg tendera gde je procenjena vrednost radova bila 15,5 miliona dinara bez PDV-a, sada je UGZI procenio da im treba 17,1 milion dinara bez PDV-a. Inače, prethodni tenderi nisu uspeli jer su ponude zainteresovanih izvođača bile skuplje od procenjene vrednosti za oko milion dinara.
 
Takođe, na ovom saobraćajnom pravcu na Vidovdanskom naselju će biti postavljeni i semafori na raskrsnici Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom i Temerinskog puta sa Ulicom majke Jugovića.
 
Za ove dve raskrsnice se po prvi put raspisuju tenderi kako bi s epronašao izvođač radova. Semafori se postavljaju zbog bezbednosti, jer su Temerinska ulica i Temerinski put državni put i  jedna od gradskih magistrala. Procenjena vrednost radova na semaforizaciji oba prelaza je 17,7 miliona dinara bez PDV-om.
 
Na Bulevaru patrijarha Pavla i njenim ukrštanjem sa Ilirskom i Senteleki Kornela, odnosno sa Ulicom Ilariona Ruvarca već postoje prelazi, ali nisu semaforizovani. Osim što će se postaviti svetlosna signalizacija, biće uređeni pešački i biciklistički prelazi i staze. Za ove radove iz budžeta grada bi trebalo da se izdvoji 22,8 miliona dianra bez PDV-a.
 
UGZI je raspisao i tender za projekte semaforizacije raskrsnica Beogradski kej - Marka Miljanova i Beogradski kej - Episkopa Visariona. Planirano je da izrada projekta košta 1,2 miliona dinara bez PDV-a. Razlog za postavljanje semafora na ove dve raskrsnice je, kako se navodi, jer je Beogradski kej jedan od glavnih gradskih magistrala i zbog velike gustine saobraćaja i potrebe zaštite pešaka koji se kreću ka obali Dunava, potrebno je postaviti svetosnu signalizaciju.
 
Projektuje se i semafor na raskrsnici ulica Temerinske i Tekelijine. U dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, navodi se da je razlog za postavljanje semafora taj što je Temerinska ulica državni put i jedna od gradskih magistrala, tako da je zbog gustine saobraćaja i potreba za bezbednijim skretanjem u Tekelijinu potrebno postaviti semafore. Procenjena vrednost ovog tendera je preko 916 hiljada dinara bez PDV-a.
  • Goga

    12.03.2022 19:07
    Semafor kod crkve na Klisi
    Semafor na raskrsnici kod crkve -Sentandrejski put, ne radi danima. Automobili idu neprilagodjenom brzinom a pesaci pretrcavaju da bi presli ulicu. Hitno treba odreagovati i popraviti semafor jer ce neko stradati! Hvala
  • Beli87

    10.02.2022 20:07
    Reljkoviceva
    U reljkovicevoj ulici u petrovaradinu da se naprave još 2 pešačka prelaza i 1 semafor!!!
  • Đoka taxista

    09.02.2022 13:49
    Ugao Dečanske i Tem, Puta već postoji semafor i redovno radi već dugo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.