Sahrana Peđe Vraneševića u petak: "Otišao je jedan veliki mašinovođa"

Predrag Peđa Vranešević, velikan novosadske i jugoslovenske rokenrol scene, biće sahranjen u petak, 11. februara, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Ispraćaj će se održati u 10.30 časova.

Vranešević, koji je preminuo u 76. godini, poznat je po sastavu Laboratorija zvuka, koji je osnovao zajedno sa bratom Mladenom. Upamćen je kao jedna od najkreativnijih ličnosti novosadske kulturne scene u drugoj polovini 20. veka.

Svojom umetnošću inspirisao je brojne umetnike u Novom Sadu i Jugoslaviji. Zajedno sa bratom Mladenom, Laboratoriju zvuka učinio je jednim od prvih novosadskih sastava koji su postali popularni na jugoslovenskoj sceni. 
 
Osim rokenrolom, Vranešević se bavio i avangardnom umetnošću, a ostavio je snažan pečat stvarajući muziku za film, pozorište, te scenska dela. 
 
Od Vraneševića se opraštaju brojni muzičari sa kojima je sarađivao, ali i oni koji su imali priliku sa njim da rade i neizmerno ga poštuju. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • gordana novkov

    09.02.2022 03:30
    enigma
    Želim ti svetlost, ljubav i blaženi mir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti