Traži se projektant nove toplane "Majevica"

Novosadska toplana raspisala je tender za izradu idejnog projekta nove toplane "Majevica", koja će se graditi na Bulevaru Evrope, pri kraju Avijatičarskog naselja.
Traži se projektant nove toplane "Majevica"
Foto: 021.rs

Nova toplana se gradi jer je procenjeno da postojeći kapaciteti toplane "Zapad" neće biti dovoljni za ovaj deo grada zbog izgradnje većeg broja stambenih objekta proteklih godina, ali i zbog planova kako bi ovaj deo grada trebalo da izgleda do 2030. godine. 

Kako se može videti u dokumentaciji, nova toplana će biti građena na parceli od 7.325 kvadratnih metara, koja je trenutno neuređena zelena površina, neposredno uz benzinsku pumpu.

Novosadska toplana traži od dobitnika posla da projektuje toplanu koja će raditi na gas i koja će, osim sistema grejanja, obezbeđivati i toplu potrošnu vodu, a imaće i kogeneraciono postrojenje za proizvodnju struje. 
 
Traži se da buduća "Majevica" ima optimalno iskorišćeni prostor na parceli, da nivo zagađenja bude u saglasnosti sa evropskim normama, da se omogući korišćenje savremenih tehnologija, kao i mogućnost fazne izgradnje.
 
 
U svom punom kapacitet, TO "Majevica" imaće postrojenje za grejanje ukupne snage 120 MW, koje se sastoji od najmanje tri kotla, deo za pripremu tople vode ukupne snage 20 MW, koje se sastoji od najmanje dva kotla, te kogeneraciono postrojenje. 
 
Predviđeni rok za izradu idejnog rešenja je 60 dana od zaključenja posla.
 
Procenjena vrednost tendera je četiri miliona dinara.
  • sns

    10.02.2022 10:03
    TU JE BOCARA
    Sta ima da tražite projektanta, pa ova gradska vlast ima sve same stručnjake, kako se npr. niste setili g. Bocare, ili Bocara iz gradske vlasti?
  • Voldi

    09.02.2022 11:26
    Bilo bi lepo kada bi toplana pokrila ceo grad a ne samo delove istog.
    Malo poradite i na tom pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti