VIDEO: Građani se na Trgu slobode oprostili od Blekija - svirkom i šetnjom do pothodnika

Veliki broj Novosađana okupio se večeras na Trgu slobode, povodom tragične smrti uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), a potom su se uputili ka pothodniku, gde je on često svirao.
VIDEO: Građani se na Trgu slobode oprostili od Blekija - svirkom i šetnjom do pothodnika
Foto: 021.rs

Građani su upalili sveće kod spomenika Svetozaru Miletiću, doneli cveće i Blekijevu fotografiju. 

"Ulepšavao nam je dane. Bleki je bio jedan veliki čovek koji nas je učio kako da sviramo na ulici i kako da se ponašamo, ne samo dok sviramo", rekao je novosadski muzičar Strahinja Jajić.

Potom je na gitari odsvirao nekoliko pesama, u pratnji još jedne gitare i violine.

Čule su se, između ostalih, "All Along The Watchtower" Boba Dilana i pesme drugih izvođača koje je Bleki voleo.

 

"Dotični nije ubio Blekija, već i deo Novog Sada, zauvek", dodao je jedan od okupljenih građana.

Oni su izneli ideju da se potpiše peticija da se napravi spomen klupa za Blekija.

Potom su otišli do pothodnika, upalili sveće i ostavili cveće.

Kristijan Kostić, koji je godinama živeo kao beskućnik, Novosađanima je poznat kao ulični svirač Bleki koji je uglavnom svirao u centru grada, ubijen je u sredu nakon što ga je rano ujutru na ulici u Kosovskoj 7a, kako se sumnja, na smrt pretukao dvadesetjednogodišnji Ž. R. iz Žablja.

  • Popović Goran-Gox

    12.02.2022 00:33
    Prvo i osnovno,budite objektivni.BLEKI NIJE BIO BESKUĆNIK!!!!!!!
  • @Evil

    11.02.2022 17:33
    Zato svi na izbore. Sva vlast se mora menjati na 8 godina. Treba uspostaviti da jedna partija i koalicija na vlasti moze biti maksimalno 8 godina a efikasnost se mora meriti na svakih 100 dana. Ako nema rezultata, pad vlade i sledeca vlast. Vlast je sluga gradjana, ne servis vec sluga. Rec sluzbenik u slovenskim jezicima potice od reci sluga.
  • Život

    11.02.2022 17:30
    Čovek je ljudsko biće bez obzira na ,materijalni položaj ili bilo koji drugi status Bleki koji je bio ulični svirač nikog nije ugrožavao ni nakoji način.Ko i kakav je taj mladić u ljudskom izdanju da nekome oduzme život na tako brutalno životinjski način,neko u ovim komentarima reče nešto zabrinjavajuće ,sutra to može biti neko od nas ,što nije daleko od istine,ljidski život zavisi od nečijeg raspoloženja,svi o tome treba dobro da razmislimo ,tj,mislimo svakodnevno ko nam dolazi sone strane duge.Bleki ,nek ti je laka crna zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti