SSP: Primedbe na GUP zagušile gradsku upravu

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da se javna rasprava o Generalnom urbanističkom planu Novog Sada, zakazana za 21. februar, prema njihovim saznanjima, najverovatnije neće održati.
SSP: Primedbe na GUP zagušile gradsku upravu
Foto: 021.rs
Kako navode, razlog tome je što je, usled velikog broja primedbi, došlo do "zagušenja rada gradske uprave".
Naime, saopštava SSP, gotovo 13.000 primedbi, predloga i sugestija na GUP pristiglo je u Školsku 3.
 
Kritikama građana, nevladinih organizacija, udruženja i političkih subjekata bio je izložen i plan za Južni Telep, pa je na istu adresu došlo i blizu 2.000 primedbi na izgradnju vijadukta.
"Ovoliki broj primedbi govori samo jedno - i pored selektivnog informisanja i sprečavanja učešća na javnim raspravama, Novosađani ne žele da predaju grad u ruke građevinskim firmama koje sponzorišu vlast", navodi SSP.
 
Kako ocenjuju, "ova nesvakidašnja situacija jasna je poruka gradskim ocima da naši sugrađani ne odustaju od borbe protiv daljeg uništenja životne sredine zarad profita ljudi bliskih vlasti, niti će infrastrukturne projekte prepustiti građevinarima vičnim 'dobrom ugrađivanju'". 
 
"Već smo na primeru rekonstrukcije platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta dobili behatoniranje oko 20.000 kvadrata po ceni kojom je moglo da se pokrije 70.000 kvadratnih metara", stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde.
  • /

    13.02.2022 21:27
    /
    @Rajko
    postoje vec dva mosta koji vode za kamenicu.

    ili da opet budu sruseni posto vam ne trebaju.
    ili je red da se napravi onima kome treba

  • Živeti slobodno

    13.02.2022 09:08
    SNS dalje ruke od NS
    Postoji lek, a zove se smena i demontaža ove štetočinske vlasti sa svih nivoa vlasti!

    Vidimo se na izborima!
  • Željko

    13.02.2022 08:03
    Koristiti tehnologiju
    Treba ih skenirati, porediti i jednake primedbe tretirati kao jednu. Time ćemo i mi koji smo imali stvarne primedbe doći na red.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti