Odložena sednica Komisije za planove zbog velikog broja primedbi na GUP

Javna sednica Komisije za planove u vezi sa Nacrtom Generalnog urbanističkog plana, koja je bila zakazana za ponedeljak, 21. februar, odložena je zbog velikog broja pristiglih primedbi.
Odložena sednica Komisije za planove zbog velikog broja primedbi na GUP
Foto: 021.rs

Kako je saopšteno iz Grada, usled velikog broja pristiglih primedbi koje je neophodno obraditi u skladu sa procedurom predviđenom propisima, a imajući u vidu i okolnosti izazvane pandemijom, sednicu je neophodno odložiti.

Na sednici Komisije bilo je predviđeno razmatranje primedbi, predloga i sugestija na Nacrt Generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada do 2030. godini i Izveštaja o strateškoj proceni GUP-a na životnu sredinu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u emisiji "Grad i vi" rekao je da je na Nacrt GUP-a stiglo oko 15.000 primedbi. 
 
Inače, kako su saopštili iz Ekološkog fronta Novi Sad, ekološki aktivisti, inicijative i građani su prikupili 12.590 potpisa na pojedinačne primedbe, a ovo su okarakterisali kao "svojevrstan rekord, nezabeležen u Srbiji".
 
"Možda ne bismo bili ovako neslavni rekorderi, da su u izradi ovog plana urbanisti planirali, verujemo da bi on bio mnogo bolji. Po svemu sudeći, oni su se bavili ucrtavanjem želja investitora i različitih centara moći, te Nacrt plana izgleda kao kupusište  – a sud o njemu su rekli ne samo obični građani i građanke, već i stručnjaci iz raznih oblasti, koje iznova i iznova vređa, jer nije uspeo da ih kupi", naveli su iz Ekološkog fronta.
 
Novi termin održavanja javne sednice je ponedeljak, 7. mart u devet časova, u amfiteatru Spensa.

Teme

gup
  • Trt

    15.02.2022 10:33
    @Dejan

    Da, to je sasvim pristojan broj da se blokira promašeni GUP jer ne rešava postojeće stvarne probleme nego stvara nove. Pokušali ste, niste za to, ne ide vam. Neko drugi će jednom napraviti bolji.
  • Urbanista amater

    14.02.2022 23:53
    @Dejan
    Ti će da kažeš šta je pristojan broj....
    Građanima je probuđena svest.
    Pošto je vlast odrođena od naroda i sjedinjena sa investitorima i ne čuje građane- prirodno je da se pojavi aktivizam.
    Preterali ste.
    Još uvek niste shvatili šta ste probudili.
  • Đura Vojvođanin

    14.02.2022 22:09
    Da je imalo stida i dostojanstva u vladajućoj strukturi u gradu Gup bi bio povučen a neko iz vlasti i Urbanizma bi podneo ostavku ili dao ili dobio otkaz zbog ovoliko promedbi. Vreme je da idu sa vlasti i iz Urbanizma. Nemaju više ni stida ni odgovornosti ako su ih ikada i imali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti