Vojvođanske NVO: Političkom aktivisti Brajanu Brkoviću ugrožena bezbednost

Vojvođanske nevladine organizacije (NVO) saopštile su da se protiv političkog aktiviste Brajana Brkovića vodi "kampanja u režimskim medijima", kao i da mu je zbog toga ugrožena bezbednost.
Vojvođanske NVO: Političkom aktivisti Brajanu Brkoviću ugrožena bezbednost
Foto: 021.rs
Kako su naveli u saopštenju, novi tekst protiv Brkovića objavljen u listu Alo sadrži "celokupan arsenal nacionalističke mržnje, jezivih neistina, teorija zavera, bestidnih laži i strašnih uvreda".
"Svega onoga čega se nagledali tokom devedesetih godina prošloga veka, kao i tokom vladavine režima Aleksandra Vučića, a znamo da su takvi medijski napisi u pojedinim slučajevima bili prethodnica fizičkih obračuna sa onima protiv kojih se vodila kampanja", navodi se u saopštenju.
Prema njihovim rečima, Brković je u tekstu predstavljen kao "neprijateljski element, izdajnik, strani plaćenik, ustaša, ultralevičar, terorista, ludak i čovek koji aktivno radi na rušenju srpske države", što su nevladine organizacije ocenile kao "poziv na linč Brkovića".
 
"Jedini greh Brajana Brkovića je to što je istinski protivnik nakaznog Vučićevog režima, i što sa drugim mladim ljudima organizuje sasvim legitimne akcije protiv nedemokratske i autokratske vlasti, pokazujući pritom hrabrost i odlučnost", naveli su u saopštenju i pozvali sve NVO da stanu u zaštitu Brkovića.
 
Saopštenje su potpisali VKK Vasa Stajić, Savez antifašista Vojvodine, Novi optimizam, Vojvođanska politikološka asocijacija, Most solidarnosti, Centar za interkulturnu komunikaciju, Zelena mreža Vojvodine, Građanska akcija Pančevo i Centar za održive zajednice.
  • Dovoljno je znati

    22.02.2022 05:21
    gde su reci pretnje objavljene
    Njihove namere velikog pomahnitalog copora u strahu od ne samo razotkrivanja, vec i razbijanja su jezive! Oni su spremni na sve! Ogavne su njihove metode opkoljavanja i unistavanja svakog otpora! Narocito ih plase hrabri, beskompromisni usamljeni junaci! Neka ih stignu poslednje poruke onih koje su tako besramno razarali i razbili...
  • Zasto?

    19.02.2022 09:40
    Zasto se ne bori za pravdu u svom gradu? Dosao u ns na studije, nije islo kako je zamislio, pa ajde u politiku. Druze ne mozes ti da se “boris” za rodjene Novosadjane kad nisi odavde. Ne brini se sa nas, sami cemo mi. Poz.
  • Vladan

    18.02.2022 15:36
    @Gari

    Jeste gari, malo morgen. Za 40 godina nisam upoznao nikog u Novom Sadu ko se loži na crkvu a da nije hulja ili žešće mentalno ograničen/zaostao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti