Spremljeno 7,5 miliona dinara za nove brojače vozila i bicikala na novosadskim ulicama

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kupiće i postaviti još pet brojača vozila i bicikala na novosadskim ulicama.
Spremljeno 7,5 miliona dinara za nove brojače vozila i bicikala na novosadskim ulicama
Foto: 021.rs

Osim postavljanja uređaja koji će brojati vozila, što će se koristiti za analiziranje gradskog saobraćaja, građani će na "digitalnim totemima" moći da dobiju informaciju o broju bicikala koji prolaze određenom saobraćajnicom.

Javnom nabavkom predviđeno je da se na tri lokacije broji protok motornih vozila i bicikala, a na dve samo prolazak bicikala. 
Oprema za brojanje svih kategorija biće postavljena u Kornelija Stankovića i Bate Brkića, te na Bulevaru Evrope, dok će se brojači isključivo bicikala nalaziti na Futoškom putu i u Narodnog fronta. 
 
Procenjena vrednost nabavke je 7,5 miliona dinara bez uračunatog poreza, a kompanije mogu da se prijave do 25. februara. 
 
Novi Sad sličnu opremu za praćenje inteziteta saobraćaja koristi već godinama kao deo Sistema automatskog upravljanja saobraćajem, dok se "digitalni totemi" pojavljuju kao deo promocije biciklizma. 
  • 002211

    21.02.2022 09:03
    Jesam biciklista, ali za šta nam to treba?!
  • Bojan

    19.02.2022 13:44
    @BulevarEvrope

    Biciklama? Prvo dečko da naučiš pravilno da koristiš slova i reči, pa se onda loži na tehnološki potencijal.
  • bora

    19.02.2022 12:34
    @marko
    Marko iz koje si ti bajke.Tebi je postavljanje brojaca ulaganje u
    bicikliste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.