FOTO, VIDEO: Aktivisti OSA napadnuti na Mostu slobode prilikom precrtavanja grafita "Srbe na vrbe"

Trojica nepoznatih i maskiranih mladića napala je aktiviste Omladinske studentske akcije (OSA) kod Mosta slobode, oko 13 časova, kada su pokušali da precrtaju grafit mržnje "Srbe na vrbe".
FOTO, VIDEO: Aktivisti OSA napadnuti na Mostu slobode prilikom precrtavanja grafita "Srbe na vrbe"
Foto: 021.rs

Grafit se prethodno pojavio jutros na stubu Mosta slobode, sa potpisom ove organizacije, o čemu su izvestili prorežimski tabloidi. Članovi ove organizacije smatraju da iza čitave akcije stoji grupa blika Srpskoj naprednoj stranci, koja je napala građane prilikom nedavnih protesta. 

Aktivista Brajan Brković kaže za 021.rs da su poslednjih dana učestali napadi na njega i OSA, koja se aktivirala uz gerilske akcije ispisivanja grafita.
"Sinoć smo već bili meta tabloidne mašinerije, koja me je opet targetirala kao srbomrsca i agenta tajnih službi, da bi jutros usledio ovaj grafit mržnje, iza kog stoji Srpska napredna stranka. U to smo sigurni jer je grafit zapravo nastao za potrebe još jednog opskurnog teksta koji je jutros osvanuo na lokalnom SNS portalu, gde sam opet optužen za mržnju prema Srbiji", kaže Brković.
 
 
Po rečima aktivista, došli su do mosta kako bi uklonili grafit, kada su im prišla trojica mladića sa kapuljačama i maskama na licu, nakon čega je došlo do sukoba. Napadači su pobegli u pravcu Limanskog parka, a jedan od aktivista, Dejan Bagarić, zadobio je udarac. 
 
Na teren je izašla policija, koja je uradila zapisnik. Na licu mesta pojavila se i gradska inspekcija, a po rečima aktivista OSA, naloženo je uklanjanje grafita. 
 
  • Groundhog day

    19.02.2022 08:12
    Plave jakne, 200 na sat, Srbe na vrbe, Strani plaćenici, Krađa umetnina, Rodićeš mu sina kralja kokaina, Kristijan i načelnik policije razmenjuju slaganja i snebivanja na TV...
    Poznato?!?!
    ... 30 godina koje su pojeli skakavci?!!
    Šta je sledeće?
  • Stohadin

    19.02.2022 07:07
    Krilatica
    Dotična parola je potekla od slovenačke bratije pri stvaranju kraljevine shs.
    A drago mi je da su sns obukli plavu radikalsku bojui pokazali ko su u stvari.
    I jako je lepo živeti mentalno svo vreme,a sve više i fizički u prelepim devedesetim.
  • 9

    19.02.2022 00:37
    @ Balkan boy
    Mješalca te ćeka .I da više ni sekunde nijesi
    trošio na kuckanje poruka obzirom da imaš više od 25.
    Prijavće te poslovođa zemari da zabušavaš paš dobti
    nogu odostrag i poslije izbora će te oma vratti prijeko,
    na rodnu grudu kod ovaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti