Udruženja građana: Novosadska vlast da povuče svoje falange

Novosadski aktivisti i udruženja građana pozvali su gradsku vlast da prestane da vrši pritiske na aktiviste i da povuče sve svoje, kako navode, falange - kako batinaške, tako i one propagandne.
Udruženja građana: Novosadska vlast da povuče svoje falange
Foto: 021.rs

"Vaši poslušnici, da li ucenjeni ili od srca stranci odani, sramota su za ovaj grad. Navukli ste na Novi Sad mrak: sunce ne vidimo od nebodera vaših investitora, zakone zaboravismo od zarobljenih institucija, pravdi se više ne nadamo od vaše policije i sudstva. Na ovaj ili onaj način, to mora da stane. Vašoj bahatosti je došao kraj", naveli su u saopštenju.

Od gradske vlasti i gradonačelnika Miloša Vučevića traže da "obuzdaju svoje medije u targetiranju novosadskih aktivista".
 
"Naše su borbe čiste, vaši su tragovi trajno zaprljani. Novac kojim raspolažemo nema sumnjiv tok niti poreklo, dok vama u džepove sipaju pare razna međunarodna bratstva, patriotski fondovi, plaćaju studijska putovanja i istraživanja i zapadni i istočni saveznici u nacionalizmu", piše u saopštenju.
Aktivisti su pozvali javnost na solidarnost sa svima koji su u borbi za grad po meri čoveka i dostojanstven život.
 
"U polarizovanom društvu stalno nas neko tera da biramo stranu. Za nas je samo jedna ispravna strana - ona prekoputa Srpske napredne stranke. Mesto je tu svakom kome je dignitet, struka, pošten rad i sloboda ispred korupcije i straha", navodi se u saopštenju.
 
Saopštenje su potpisali Omladinska studentska akcija (OSA), Krov nad glavom, Ekološki front, Sačuvajmo zelene površine, Sačuvajmo Liman od betona, Za zeleno Novo naselje, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić", Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološka asocijacija.
 
Saopštenje su potpisali i Centar za održive zajednice, Centar za interkulturnu komunikaciju, AFA Novi Sad, Antifašistički front 23. oktobar, Most solidarnosti, Zelena mreža Vojvodine, Eko straža, Odbranimo šume Fruške gore, OSNA, Futoška inicijativa, Hrvatski građanski savez i PAOR.
 
Podsetimo, aktivisti Omladinske studentske akcije napadnuti su danas kod Mosta slobode prilikom precrtavanja grafita "Srbe na vrbe".
 
Grafit mržnje se pojavio jutros, sa potpisom ove organizacije, o čemu su izvestili prorežimski tabloidi. Članovi ove organizacije smatraju da iza čitave akcije stoji grupa bliska Srpskoj naprednoj stranci, koja je napala građane prilikom nedavnih protesta.
  • Freedom

    23.02.2022 00:52
    @limanac

    A ti si onaj sto šara grafite po Limanima sa onim porukama o podršci RS i trobojke
  • Kohoutek II

    22.02.2022 03:34
    okupatori iš
    Vojvodina trpi 30 godina, zar vam nije dosta
    vi ne želite mirno rešenje, stvarno ne želite
    iskreno mi vas je žao.
  • Ovako

    20.02.2022 12:30
    A sta je stav gradjana
    Da li vasa gradska vlast stvarno nema falange? Da li ste vi slobodan grad? Vi niste okupirani unutrasnjom okupacijom - najstrasnijim okupatorom? Beograd je okupiran! Pouzdano se zna za jos neke gradove! Divno ako su udruzenja gradjana kod vas nepotrebna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti