Uskoro konačna rang lista: Bira se udruženje za dodelu subvencija Novosađanima za kupovinu bicikala

Jedno od tri prijavljena udruženja ove godine će organizovati dodelu subvencija Novosađanima za kupovinu bicikla, u iznosu od po 10.000 dinara.
Uskoro konačna rang lista: Bira se udruženje za dodelu subvencija Novosađanima za kupovinu bicikala
Foto: 021.rs
Izašla je priliminarna lista rangiranja prijava na konkurs Gradske uprave za zaštitu životne sredine, koja je pripremila 20 miliona dinara.
Najmanje 18 miliona dinara podeliće izabrano udruženje prijavljenim Novosađanima, a za obavljeni posao biće plaćeno do dva miliona dinara.
Na preliminarnoj listi se nalaze Društvo za promociju prirode Srbije, Biciklistički klub "Dubl" i Sportsko udruženje za ekstremne sportove "BuXilend". Udruženje koje se bude našlo na konačnoj rang listi ovaj posao može da obavi i uz pomoć neke druge organizacije.
 
Po isteku perioda za eventualne žalbe i objavi konačne liste, očekuje se početak dodele novčane pomoći za kupovinu bicikla. Svi detalji biće uskoro poznati, a kako je procedura izgledala u oba kruga dodele subvencija prošle godine saznajte OVDE.
 
Grad je opredeljenim iznosom za ovu godinu duplirao podršku za kupovinu novih bicikala u Novom Sadu u odnosu na 2021, što znači da će priliku za kupovinu novog bicikla dobiti 1.800 građana. Cilj ove mere je podrška ekološki prihvatljivom vidu prevoza, a da mera ima rezultate pokazuje i činjenica da je u oba kruga dodele subvencije 2021. godine bilo ogromno interesovanje građana. 
 
Ideja za ovakav vid podrške dala je Novosadska biciklistička inicijativa, koja je zamisao prvo podigla na republički nivo, a potom na lokalu uspela da inicira da prvo Novi Sad, a potom i nekoliko drugih gradova u Srbiji, uvede subvencije za kupovinu bicikla.
  • Nimbus

    21.02.2022 11:06
    @Mirko
    Tvoj deo je 10.000 dinara, ako se prijavis :))
  • Mirko

    21.02.2022 09:46
    Koliki je moj deo, nećete da me prevarite?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti