Izgradnja bazena u Futogu košta 1,75 milijardi dinara, gotov za manje od dve godine

Izgradnja bazena u Futogu sa pratećim sportskim objektima trajaće 21 mesec i koštaće budžet grada 1,75 milijardi dinara sa PDV-om, saznaje 021.rs.
Izgradnja bazena u Futogu košta 1,75 milijardi dinara, gotov za manje od dve godine
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Na tender, koji je završen pre nekoliko dana, stigla je samo jedna ponuda, za oko 300.000 dinara niža od procenjene vrednosti radova.

Novi Sad gradnju kompleksa finansira iz kredita koji je uzet krajem prošle godine u visini od 1,6 milijardi dinara, pri čemu je grejs period dve godine. 

Bazen će graditi grupa ponuđača koju predvodi kompanija "Koto" iz Beograda, koja će uraditi 61 odsto svih poslova. U poslu učestvuju i "Alex E&C", "Pars", "Elita-cop", "ConnectIT" iz Beograda, te novosadska preduzeća "Elsing group", "AG institut" i "Art Group Energy".
 
Prema ranijim najavama gradonačelnika Miloša Vučevića, bazen bi trebalo da bude gotov do kraja 2023. godine, ali nije poznato kada bi radovi počeli. Ono što predstoji kompanijama jeste izrada tehničke dokumentacije i potom ishodovanje svih potrebnih dozvola, što može da potraje mesecima.
 
Planirano je i da sportski kompleks u Futogu, osim već postojeće hale, dobije i zatvoreni bazen, ugostiteljski objekat, otvorene sportske terene, prateću infrastrukturu i interne saobraćajnice.
 
 
U sklopu zatvorenog dela gradiće se dva bazena, olimpijski dužine 50 metara i dubine 2,20 metara, te dečiji bazen.
 
Uz južni deo objekta, u dužini olimpijskog bazena, planiraju se tribine za gledaoce. Ugostiteljski objekat sastojaće se od prizemlja, dva sprata i ploče iznad stepeništa.
  • Sarena laza

    23.02.2022 21:52
    Istina
    Sta se desava sa malim bazenom na Spensu ,recite strucnjaci ! Mali bazen je u ocajnom stanju i samo sto ne pukne !
    Zasto se ne odrzavaju takmicenja na renoviranom bazenu ? Ova vlast laze non stop gradjane !
  • Kupač

    23.02.2022 08:04
    Pravac
    Znači i u budućnosti ćemo ići u Kulpin na kupanje. Zatvoren bazen na Spensu udaljen je desetak km, ne treba nam zatvoren bazen, već ono što kulpinci imaju. Koštalo bi mnogo manje, a za višak para možete završiti sređivanje glavne ulice, koja je u stanju raspada, baš kao i hala.
  • Mitar

    23.02.2022 00:46
    Jedna ponuda !?
    Kako je moguće da je stigla samo jedna ponuda, i to tako blizu planiranog budžeta?
    Kakva preciznost ponuđača, zli jezici bi rekli da je sve to namešteno ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.