Rešenje za pseći izmet na novosadskim ulicama: "Pokupi govance, moli te društvance"

Premda se kultura izvođenja pasa u šetnju kod Novosađana popravila, i dalje ima mnogo onih koji ne pokupe "minuli rad" svojih ljubimaca za sobom.
Rešenje za pseći izmet na novosadskim ulicama: "Pokupi govance, moli te društvance"
Foto: 021.rs

Bez obzira na to da li ste u centru ili u nekom drugom delu grada, lako ćete uočiti pseći izmet na ulici. Nekad je na pešačkoj stazi, nekad u travi. Nekad u nekom ćošku, a ponekad baš na sredini puta.

Ukoliko nemate mnogo sreće, ugazićete u izmet i onda ćete, po pravilo, tragove brisati o beton i behaton pod nogama, ostavljajući tragove nečijeg psa. Tamo gde i postoje malobrojne kante sa kesicama za pseće fekalije, pitanje je da li ih građani primećuju ili koriste.

U Odredu izviđača "Ivo Lola Ribar" dosetili su se lepe ideje. Iskoristili su plastičnu flašu i od nje napravili ostavu za kese, kojima građani mogu da se posluže ukoliko je njihov ljubimac kakio na javnoj površini.
 
Kako poručuju, "pokupi govance, moli te društvance".
 
"Ukoliko ste zaboravili kesicu za vašeg ljubimca, možete uzeti jednu odavde. Ukoliko imate viška kod sebe, slobodno ostavite ovde za druge. Malim koracima stvarajmo bolji svet", navodi se u poruci Odreda izviđača "Ivo Lola Ribar". 
  • Maki

    12.01.2023 23:39
    Resenje za pse
    U porodicnoj kuci na selu sam imao u isto vreme 2 psa.Jednog koji je uz mamu proveo ceo zivot 13 g a drugi(dvorisni) je otrovan jer je prosao kroz zicu i pojeo otrov koji je komsija ostavio za pacove.(nije komsija bio kriv) ubila ga je pseca halapljivost i znatizelja.Kad se zadrzim u gradu vidim sta se radi pred zgradom.U kasnim nocnim satima iz susednih zgrada dovode pse jer im je park daleko a ovde travnjak pogodan i pritome se uopste ne sete, ne razmisle da na 2 metra od stana u kojem neko zivi,njihov pas se olaksava sto nije normalno i jos da dodam da sam licno platio coveku da pokupi smece.Od nekoliko dzakova smeca lisca,pikavaca papirica bilo je i pola dzaka pseceg izmeta.Vec sutradan sam video da je neko dovodio psa i nije pokupio.Sramota od strane tih koji zive u komsiluku i koji mi ustvari nisu komsije vec slucajni neznanci koji drugima prave stetu.
  • Vlada

    27.02.2022 21:01
    @Marija

    Takođe vlasnici nisu dužni da svog psa dresiraju, niti je to potrebno da se unese u pasoš, dovoljno je da odgovaraju za njegovo ponašanje. Kako uopšte smislite takve gluposti?
  • Vlada

    27.02.2022 14:50
    @Marija

    Trebalo mi je samo minut guglanja da utvrdim da si u svoj komentar ušunjala i debelu laž. U Švajcarskoj (jedinoj zemlji s francima u Evropi) ne postoji obaveza da psi vrše nuždu na određenom mestu, dovoljno je da vlasnik počisti za njima. Kako takve gluposti uopšte nekom padaju na pamet?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti