Uklonjeno 36 napuštenih vozila sa novosadskih ulica, poznato kako građani mogu pomoći

Gradska inspekcija je u 2021. godini uklonila sa parkinga i drugih javnih površina 36 napuštenih i havarisanih vozila.
Uklonjeno 36 napuštenih vozila sa novosadskih ulica, poznato kako građani mogu pomoći
Foto: 021.rs

U ovoj službi za 021.rs navode da je pokrenuto i 156 upravnih postupaka, a da su u 277 slučajeva sami vlasnici uklonili vozilo sa javne površine nakon datog roka od strane inspekcije.

Ne postoji podatak koliko ima napuštenih vozila na novosadskim ulicama, ali kako inspekcija ima u proseku skoro po jedan slučaj dnevno, evidnetno je da ih ima u velikom broju.
Napuštena vozila, što havarisana, što ona koja nisu registrovana, mogu se naći na različitim javnim površinama - od neuređenih zelenih prostora do javnih parkinga. 
 
"Gradska uprava za inspekcijske poslove putem nadležnih saobraćajnih i komunalnih inspektora uklanja havarisana i neregistrovana vozila sa javnih površina permanentno, u saradnji sa radnicima 'Parking servisa', a uz pomoć specijalnog vozila 'Pauk'. Inspektori postupaju u skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada i Odlukom o uređenju Grada, odnosno u upravnom postupku inspektor uklanja vozilo tako što prvo sačinjava zapisnik o činjeničnom stanju, donosi rešenje o uklanjanju, a ukoliko stranka ne postupi, donosi rešenje o  izvršenju na osnovu kojeg se vozilo uklanja", objašnjavaju za 021.rs u inspekciji. 
 
Kako prijaviti vozilo koje zauzima javnu površinu?
            
U  Gradskoj upravi za inspekcijske poslove za 021.rs kažu da i građani mogu da pomognu da se uklone vozila koja zauzimaju parkinge ili druge prostore.
 
Potrebno je da to prijave pozivanjem dispečer centra inspekcije na brojeve telefona 021/4872-402 i 021/4872-403.
  • SonjaNS

    23.02.2022 14:35
    Odgovor
    Kad sam ja pre par godina na portalu postavila sliku vozila (jednog od nekoliko) koje godinama zauzima parking za stanare zgrade iza Simpa, zestoko su me iznapadali, mogu reci da sam i pretnje dobila. Pitam se samo zbog cega komunalna policija i Parking servis svih ovih godina ne rade svoj posao? Sta se naprasno promenilo da menjaju pristup? Mislim da mi se odgovor namece sam.
  • jazavac

    22.02.2022 21:07
    .
    Ispred nase zgrade ima 4 auta koji tu stoje vec po nekoliko godina. Gume istrulile, korov raste, a mesta za ostale uvek fali. Isto tako imamo komsije koji su vlasnici garaza, ali svakodnevno parkiraju svoje aute na to malo mesta sto imamo.
  • Sabahudin

    22.02.2022 19:04
    Omerović
    Neka se prošetaju i do ulice Školska u Kamenici gde je lik uzurpirao ulicu da bi parkirao automobile veeeeoma sumnjivog porekla, naravno bez tablica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti