Stanovnici Petrovaradina se protestom izborili: Postavljen semafor na nebezbednom prelazu

Završeno je postavljanje semafora u Reljkovićevoj ulici 37-39, kod nekadašnje diskoteke Točak, što su stanovnici Petrovaradina zahtevali u nedavnim protestima.
Stanovnici Petrovaradina se protestom izborili: Postavljen semafor na nebezbednom prelazu
Foto: 021.rs
Za 021.rs u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da su po zahtevu Mesne zajednice "Petrovaradin", kao i brojnih građana, postavili semafor na pešačkom prelazu u Reljkovićevoj ulici, na raskrsnici sa Šenoinom.
Instalacija opreme za semafor je počela nedavno, a sada je sve završeno i sledi uključivanje. 
"Postavljanjem semafora biće znatno unapređena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito pešaka, s obzirom na to da je u pitanju tranzitni pravac, sa izrazitim intenzitetom saobraćaja. Prelazak pešaka preko vrlo frekventne Reljkovićeve ulice otežan je i dosta nebezbedan, zbog čega su građani ovog dela Petrovaradina u više navrata tražili da se predmetni pešački prelaz opremi svetlosnom signalizacijom. Napominjemo da na deonici od semaforizovane raskrsnice sa Preradovićevom ulicom, kroz celu Reljkovićevu ulicu do sada nije postojao ni jedan semafor", kažu za 021.rs u UGZI-ju.
 
U ovoj upravi navode i da će novopostavljeni semafor raditi u detektorskom režimu, sa najavom zelenog svetla za pešake, kako bi se što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja na ovom pravcu. To znači da će se zeleno svetlo za pešake uključivati kada  se rukom aktivira semafor preko posebnog dugmeta. 
  • Goran

    23.02.2022 11:02
    Potrebne su kamere na dolmi, kod Pobede, jer tamo su jednovremeno izvori pijaće vode i smetlište, jer šut se besplatno deponuje na gradskoj deponiji u Novom Sadu a ovako se plaća zdravljem.
  • Djomla

    22.02.2022 22:18
    Dzaba
    Postavljen je jer se kradu pare u velikim kolicinama postavljanjem semafora od 100.000e..a dzaba je jer nesrece u petrovaradinu ce se desavati ne zbog kamiona nego zbog zaboravljanja ljudi osnovnog gledas levo desno ako nema nikodg onda predjes ulicu.ili da se zaustavi auto ili kamion I onda predjes ulicu.
  • Kec

    22.02.2022 20:24
    Semafor na dodir
    Dali to znači da će vozači koji trebaju da preseču Reljkovićevu ulicu morati da izađu iz auta da bi dodirom ruke aktivirali crveno svetlo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.